Patrick Joosten maakt de overstap naar Apollon Limasol

Vreugde bij Patrick Joosten nadat hij FC Groningen op voorsprong heeft gezet
Vreugde bij Patrick Joosten nadat hij FC Groningen op voorsprong heeft gezet © Orange Pictures
FC Groningen-aanvaller Patrick Joosten vervolgt zijn carrière op Cyprus. De 26-jarige buitenspeler had nog een contract tot het einde van het seizoen.
Het perspectief op speeltijd was voor Joosten gering bij FC Groningen. Het was al langer duidelijk dat de aanvaller mocht uitkijken naar een andere club. Aangezien de transferwindow in veel Europese landen nog niet gesloten is, kon hij donderdag alsnog de overstap naar Cyprus maken.

Invaller

Joosten werd twee seizoenen geleden overgenomen van FC Utrecht. In Groningen kwam hij tot veertig wedstrijden. Afgelopen seizoen werd hij na de winterstop al verhuurd aan Cambuur Leeuwarden. Dit seizoen mocht hij bij de Trots van het Noorden één keer zijn opwachting maken. Tegen Ajax kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Perspectief gering

'Het perspectief van Patrick bij FC Groningen was voor dit seizoen gering', zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus over de transfer. 'We zijn op zoek gegaan naar de beste oplossing voor zijn situatie. Er was belangstelling van diverse clubs en uiteindelijk hebben we een deal weten te sluiten met Apollon Limasol. We wensen Patrick veel succes op Cyprus en danken hem hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen in de afgelopen seizoenen.'