Gemeentehuis Wedde gesloten, inwoners krijgen kans om afscheid te nemen

Het gemeentehuis in Wedde
Het gemeentehuis in Wedde © Martijn Klungel/RTV Noord
Het gemeentehuis in Wedde is vanaf vandaag, 1 september, definitief gesloten. De ambtenaren en bestuurders van de gemeente Westerwolde werken allemaal in het andere gemeentehuis van de gemeente, in Sellingen. Alleen de balie Burgerzaken blijft voorlopig nog open in Wedde.
Een rijbewijs of ID-kaart ophalen is dus ook na 1 september nog mogelijk.
De inwoners van de gemeente krijgen de mogelijkheid om het gemeentehuis te bezoeken tijdens de Lichtweek, de jaarlijkse feestweek in Wedde die van maandag 5 tot en met zaterdag 10 september plaatsvindt.

Licht voorgoed uit

'Op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 21.00 uur is het gemeentehuis open voor bezoekers', laat de gemeente Westerwolde weten. Vervolgens vindt er op donderdagavond een lichtshow plaats, waarna het licht 'voorgoed uit zal zijn bij het gemeentehuis'

Nieuwe bestemming

Het pand was voor de herindeling het gemeentehuis van de gemeente Bellingwedde. Toen die gemeente in 2018 fuseerde met de gemeente Vlagtwedde, bleven beide gemeentehuizen open. Volgens de gemeente zijn er door het zogenoemde gebiedsgericht werken minder werkplekken op de gemeentehuizen nodig. Medewerkers werken steeds vaker dichter bij de inwoners of thuis.
Het is niet duidelijk hoelang de balie Burgerzaken nog in Wedde blijft. Er wordt een nieuwe bestemming voor het pand gezocht.