Oudste buurtkoor van Groningen zit zonder dirigent: 'We zitten met handen in het haar'

Een deel van het bestuur van het Karrekoor
Een deel van het bestuur van het Karrekoor © Daniëlle Rademaker/RTV Noord
Al sinds 1985 zingen de leden van het Het Karrekoor in de stad Groningen uit volle borst. Maar daaraan dreigt op korte termijn een eind te komen, want het koor heeft geen dirigent meer.
De afgelopen zestien jaar had het koor een vaste dirigent, maar die hield er vlak voor de zomer mee op. In aanloop naar het nieuwe seizoen wil het koor vanaf volgende week weer gaan repeteren. Maar zonder dirigent wordt dat bijzonder lastig.
Als wij geen nieuwe dirigent vinden, houdt het koor na 37 jaar op te bestaan
Willeke Moek
Het bestuur maakt zich grote zorgen: 'Als wij geen nieuwe dirigent vinden, houdt het koor na 37 jaar op te bestaan. Dat zou ontzettend jammer zijn', zegt Willeke Moek.
Karrekoor zoekt dirigent: 'Alles al geprobeerd'
Samen met de andere koorleden doet Moek er alles aan om een goede dirigent te vinden: 'Vacatures, Marktplaats, Cultuurloket, noem het maar op.' Tot op heden heeft die zoektocht echter nog niks opgeleverd.
Het Karrekoor is één van de oudste koren van Groningen. Het werd in 1985 opgericht als buurtkoor in de Korrewegwijk en De Hoogte. Elke dinsdagavond repeteren ze in het Floreshuis.
Repetitielocatie Het Floreshuis
Repetitielocatie Het Floreshuis © Daniëlle Rademaker/RTV Noord
'Op dit moment hebben we ongeveer dertig leden. Hoewel we laagdrempelig zijn, zingen we op een hoog niveau. We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en daar zijn we trots op', vertelt Annelies Wubbolts.
Bovendien kan het koor rekenen op een trouwe achterban. 'Sommige leden zijn verhuisd en hebben De Hoogte of de Korewegwijk verlaten, maar ons zijn ze altijd trouw gebleven. Er zijn leden die de dinsdagavond de mooiste avond van de week vinden.'

Veelzijdige dirigent

Sinds de oprichting heeft het koor drie dirigenten gehad. 'Dat zegt wel wat over de afgelopen 37 jaar, we zijn erg honkvast', meent Wubbolts. 'We zoeken een dirigent die ons ook kan begeleiden op piano. Dat vinden we een belangrijke extra dimensie.'
Het koor is voor de leden meer dan zingen alleen: 'Het is vooral heel gezellig. Samen zingen is gewoon fantastisch, daar word je blij van.'
Ben of ken jij iemand die Het Karrekoor kan versterken? Stuur dan een mailtje naar info@karrekoor.nl