Volleybalspektakel in MartiniPlaza met Oranje en Lycurgus: ‘Heel bijzonder’

Jolien Knollema in actie tijdens het WK onder 20 vorig jaar
Jolien Knollema in actie tijdens het WK onder 20 vorig jaar © Orange Pictures
Volleyballiefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen in Groningen. MartiniPlaza is zaterdag en zondag het toneel voor onder meer wedstrijden van de Oranjevrouwen en eredivisionist Samen Lycurgus.
Er vinden dit weekend diverse volleybal-activiteiten plaats in MartiniPlaza. Het hoofdprogramma bestaat uit oefeninterlands van het Nederlands vrouwenteam, in aanloop naar het wereldkampioenschap in eigen land. Zowel zaterdag als zondag speelt Oranje vanaf 17.00 uur tegen Japan.

Gronings talent

Het Nederlands vrouwenteam heeft met de talentvolle Jolien Knollema ook een Gronings tintje. De 19-jarige passer-loper uit Haren speelt momenteel in Italië bij Il Bisonte Volley Firenze en maakte in mei haar debuut in 'het grote' Oranje. Voor haar wordt het een speciaal weekend.

'Familie en vrienden op de fiets'

‘Dat vind ik wel heel bijzonder. Oranje speelt normaal nooit in Groningen en in mijn eerste zomer bij het Nederlands team gaan we gelijk naar MartiniPlaza. Het is wel echt leuk om dan veel bekenden te zien, en dat familie en vrienden op de fiets naar de wedstrijd kunnen komen. Ook de speelsters van Sudosa en Eurosped, mijn twee voormalige clubs die voor die tijd tegen elkaar spelen in MartiniPlaza, blijven kijken na die tijd. Ik heb er erg veel zin in’, aldus Knollema.
Auke van de Kamp omhelst Dennis Borst in MartiniPlaza
Auke van de Kamp omhelst Dennis Borst in MartiniPlaza © JK Beeld

Auke van de Kamp keert terug

Op zaterdag wordt het voorprogramma onder meer verzorgd door Lycurgus. De ploeg van coach Arjan Taaij speelt vanaf 12.30 uur in MartiniPlaza een oefenduel tegen het Duitse SVG Lüneburg met de voormalig publiekslieveling van Lycurgus, Auke van de Kamp.

'Iedereen is welkom bij de borrel'

‘Superleuk. Het is vooral mooi om alle oude bekenden weer te zien. Natuurlijk is Groningen hartstikke leuk en ik heb bijna alleen maar positieve herinneringen aan de plek waar alles voor mij begonnen is. We hebben hele mooie dingen meegemaakt en dat was heel speciaal. Toevallig keek ik laatst nog de wedstrijd tegen Dobrudja in MartiniPlaza en dan krijg ik weer kippenvel. Supertof. Zaterdag wordt er zeker nog even nageborreld en iedereen is welkom’, lacht Van de Kamp.
Auke van de Kamp zorgde altijd voor sfeer bij Lycurgus
Auke van de Kamp zorgde altijd voor sfeer bij Lycurgus © RTV Noord\Karel-Jan Buurke

Wereldkampioenschap eind september

Lycurgus oefent vrijdag overigens ook al tegen de nummer vijf van de Bundesliga en verliezend bekerfinalist van het afgelopen seizoen. Dat duel begint om 17.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum.
Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt van 23 september tot en met 15 oktober gehouden in Nederland en Polen. Het is voor het eerst dat Nederland gastland is voor dit WK.