Rondje Groningen: het raadsel van de verlaten schoenen

Assepoester maar dan anders
Assepoester maar dan anders © Benni Leemhuis/Twitter
Aan het eind van deze week trilt Groningen na: niet van een aardbeving, maar van de ontluisterende verhoren van de parlementaire enquête gaswinning. Ook op sociale media vallen Groningers van de ene verbazing in de andere. En we hebben een sprookjesachtig raadsel op te lossen. Kijk maar mee.
Dit artikel kan langer laden door alle sociale mediaberichten. Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

1) Tectonische aardbevingshotspot

De aardbevingen in Groningen worden helemaal niet veroorzaakt door gaswinning, maar door plaattectoniek. Dat blijkt deze week uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van: de NAM. Geologist en tectonicist Douwe van Hinsbergen maakt er korte metten mee.

2) 'Geraaskaal'

Schrijver/onderzoeker Jeroen Smit en Stef Kranendijk hebben het ook na deze week nog niet begrepen. 'Omhels Groningers en zet de gaskraan zo ver mogelijk open', zo adviseren zij in een opiniestuk in de Volkskrant. Ingrid gruwelt ervan.

3) Geheugenpoli

Misschien biedt deze pagina soelaas.

4) 'Bijna koloniaal'

Tja, dat hoge, hoge Noorden, hè?

5) Bouwvakker

Jenny denkt te weten hoe de parlementaire enquête uitpakt voor onze premier en dat voorspelt niet veel goeds. Maar Henk heeft een tip voor hem.

6) Waargebeurd sprookje

Dolf memoreert aan die goeie ouwe fatsoenlijke samenleving.

7) De transfermarkt

Voordat we te melancholisch worden... Er was deze week nog een onderwerp dat de gemoederen bezighield: de transfermarkt, maar daar verstaat Erwin iets anders onder.

8) Putdeksel

Je kunt @ditzegik niet blijer maken dan met een mooie: putdeksel.

9) Voor de speurneuzen

Assepoester, maar dan anders. Wat is het verhaal achter deze foto?

10) Vrijheid

Met dit fijne gevoel gaan we het weekend in.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Fijn weekend en tot maandag!