112-nieuws vrijdag 2 september: Overval op supermarkt in Groningen · Woningoverval in Stad

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.15: Gewapende overval op supermarkt in Groningen

Een supermarkt aan de Prunusstraat in Groningen is vrijdagavond rond sluitingstijd overvallen. Een caissière werd bedreigd met een vuurwapen, meldt de politie. Er raakte niemand gewond. Via Burgernet is een signalement verspreid van één verdachte, die op de vlucht sloeg.
Lees hier het hele artikel.

18.20: 'Vier personen op heterdaad betrapt bij diefstal in apotheek Bedum'

Bij een apotheek aan het Vlijt in Bedum zijn vrijdagmiddag volgens een 112-fotograaf vier personen op heterdaad betrapt bij een diefstal. De vier zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het is niet bekend wat het viertal had willen stelen.
Politie aanwezig aan het Vlijt in Bedum
Politie aanwezig aan het Vlijt in Bedum © 112Groningen

16.41: Brandweer redt gans met gebroken vleugel

De brandweer kwam naar Blauwestad na een melding van een dier te water. Aldaar troffen ze een gans met een gebroken vleugel aan. Met een net werd de gans uit het water gehaald en overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance. Het is niet bekend hoe het dier aan de verwonding gekomen is.
De gans zwom rond met een gebroken vleugel
De gans zwom rond met een gebroken vleugel © Noordernieuws

11.30: Fietser en automobilist botsen

Een automobilist en een fietser zijn op de kruising van de Piepke en de Schans in Nietap met elkaar in botsing gekomen. De fietser kwam door de botsing ten val. Er kwam een ambulance ter plaatse, maar volgens een 112-fotograaf is de fietser niet naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten In Nietap, waar een auto en een fietser botsten
Hulpdiensten In Nietap, waar een auto en een fietser botsten © Persbureau Meter

08.00: Woningoverval in Stad

Aan de Hereweg in de stad Groningen is een woning overvallen. Er is niemand gewond geraakt. Ook is er volgens de politie niets buitgemaakt.
Politie in de Hereweg, waar een woningoverval was
Politie in de Hereweg, waar een woningoverval was © ProNews

06.15: Machete en mes aangetroffen bij controle

De politie in de stad Groningen heeft bij controle in een auto een machete en een kleiner mes aangetroffen. Het mes was verstopt in een onderbroek. De automobilist kwam in het vizier van de politie, door met hoge snelheid weg te rijden uit de Nieuwe Ebbingestraat.
Dat meldt wijkagent Gerard de Jonge op Twitter.

01.05: Auto in Stad uitgebrand

Aan de Bottelroosstraat in de wijk Selwerd in de stad Groningen is een auto door brand verwoest. De wagen stond in de straat geparkeerd. De brandweer heeft het vuur gedoofd.
De brandweer blust de auto in de Bottelroosstraat in Stad
De brandweer blust de auto in de Bottelroosstraat in Stad © Venema Media