Bjorn Meijer zit in voorlopige selectie van Jong Oranje

Bjorn Meijer maakt het winnende doelpunt voor Club Brugge
Bjorn Meijer maakt het winnende doelpunt voor Club Brugge © Orange Pictures
Bjorn Meijer maakt voor het eerst deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje. Over twee weken maakt bondscoach Erwin van de Looi zijn definitieve spelersgroep bekend.
Meijer maakte na vorig seizoen de overstap van FC Groningen naar Club Brugge. De 19-jarige linkerverdediger is bij de Belgische landskampioen al uitgegroeid tot vaste waarde. Twee weken geleden maakte hij zijn eerste en winnende treffer tegen KV Kortrijk.
Jong Oranje speelt eind september twee oefenwedstrijden. Op 23 september is België de tegenstander. Vier dagen later treft de ploeg Roemenië. Het gaat in beide gevallen om uitwedstrijden.
Ook Mees Hilgers van FC Twente en Xavi Simons van PSV zijn voor het eerst opgeroepen door Van de Looi. Van de voorlopige selectie van 29 spelers vallen er over veertien dagen zes af. Jong Oranje heeft zich al geplaatst voor het EK in Georgië en Roemenië. Dat toernooi is volgend jaar zomer.
Een andere oud-verdediger van FC Groningen, Hans Hateboer, heeft geen uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal ontvangen. Het 'grote' Oranje speelt eind september de laatste wedstrijden van de Nations League tegen Polen (uit) en België (thuis). Hateboer zat bij de vorige interlands nog bij de definitieve spelersgroep.