Vijf Roemenen die verdacht worden van mensenhandel, blijven langer in cel

Handboeien ter illustratie
Handboeien ter illustratie © FPS/Jos Schuurman
Drie mannen en twee vrouwen uit Roemenië die op 30 augustus in Groningen en Hoogezand zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij mensenhandel, blijven veertien dagen langer in voorarrest.
Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten. Het vijftal zit in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.
Een 53-jarige Roemeen die eveneens werd aangehouden in Groningen, is niet voorgeleid. Hij blijft wel verdachte.

Verdachte situatie in auto

De Roemenen werden aangehouden na een melding over een verdachte situatie in een geparkeerde auto aan de Zigzagoven in Delfzijl. Agenten troffen in de auto een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw aan. De man werd aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting (een vorm van mensenhandel) en verboden wapenbezit. In het voertuig vonden de agenten pepperspray.

Onderzoek leidt naar meer verdachten

Onderzoek leidde naar drie andere verdachten (mannen van 32, 46 en 53 jaar), die in een voertuig zaten in de buurt van een tankstation aan de Europaweg in Groningen. Zij hadden pepperspray en een slagwapen bij zich. Dit drietal werd eveneens aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting en verboden wapenbezit.
In een woning aan de Meint Veningastraat in Hoogezand vond de politie twee vrouwen van 30 en 35 jaar. Ook die zijn aangehouden.