Supercup is te veel gevraagd voor vrouwen van Drs. Vijfje

Trainer Theo van der Molen legt de tactiek uit tijdens een time-out
Trainer Theo van der Molen legt de tactiek uit tijdens een time-out © Henk Elderman/RTV Noord
De Supercup krijgt geen plekje naast de kampioensschaal van Drs. Vijfje. In Groningen eindigde het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar OS Lusitanos in 3-0 voor de Amsterdamse vrouwen. Voor de nieuwe coach van 'Vijfje' betekende de nederlaag een valse start.
Tien minuten voor de aftrap kreeg Theo van der Molen een vette handdruk van Teuny Bosma. Zij leidde de Groningse studentes vorig jaar naar de eerste landstitel in de historie. Daarna nam ze plaats op de tribune. Als supporter van het team, maar toch vooral als bondscoach. Ze zag dat er nog wel wat schortte aan het team waarmee ze vorig seizoen tot grote hoogte steeg.

Houdbaar schot

Tot halverwege de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht. Daarna brak een fase aan waarin Lusitanos de overhand kreeg. Keepster Willisa Scholtens kon eerst tot drie keer toe oog in oog met een tegenstandster met goede reflexen redding brengen. Een makkelijk houdbaar afstandsschot van Lotte Hopman liet ze door de handen glippen.

Onnauwkeurigheid

Van der Molen probeerde met een time-out het tij te keren. Het tempo ging omhoog bij zijn ploeg. Vesna Veltrop kreeg de grootste kans, maar schoot recht op de keepster. Zo bleef het na 20 minuten spelen 1-0 voor de ploeg die daar het meeste recht op had.
De eerste zeven minuten van de tweede helft waren desastreus voor Drs. Vijfje. De onnauwkeurigheid in de jacht op de gelijkmaker nam toe. Lusitanos profiteerde door twee keer te scoren via Lisa Luiken en Annabel ten Broeke.

Doelvrouw

Het lukte Drs. Vijfje daarna wel om de tegenstander onder druk te zetten. Kansen waren er ook, maar de doelvrouw van de Amsterdamsen was niet te passeren. Ook niet in de laatste vijf minuten waarin de vliegende keep werd ingezet door 'Vijfje'.