Donar krijgt opnieuw pak slaag van Duitse laagvlieger en beleeft dramatische start voorbereiding

Een score van Bremerhaven in beeld
Een score van Bremerhaven in beeld © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
De basketballers van Donar hebben vrijdagavond opnieuw een keiharde nederlaag geleden in de voorbereiding. In Wildervank werd met 58-80 verloren van Eisbären Bremerhaven, de nummer acht van de ProA, het tweede niveau van Duitsland. Het is de derde grote nederlaag op rij.
Donar verloor eerder, tijdens de open dag, ruim van EWE Baskets Oldenburg (50-91), de nummer elf van de Bundesliga. Een week later verloren de Groningers in Duitsland van Rasta Vechta (87-68), de nummer twaalf van de ProA.

Afwezigen

De Groningers speelden in een volgepakte Wildervanckhal tegen Bremerhaven opnieuw zonder Leon Williams, Olaf Schaftenaar en coach Matthew Otten, die momenteel actief zijn op het Europees kampioenschap. Hierdoor stond de Groningse ploeg weer onder leiding van assistent-coach Andrej Stimac, die aan de wedstrijd begon met Charles Callison, Vernon Taylor, Clay Mounce, Ronalds Zakis en Mindaugas Kacinas.

Veegpartij

Donar begon dramatisch aan het duel. Praktisch niks lukte bij de Groningers en na tien minuten spelen was het verschil al achttien punten in het voordeel van de Duitsers: 11-29. Halverwege stonden de bezoekers zelfs met 28 punten voor: 21-49. Hoogtepunt voor rust was een score van jongeling Kjeld Zuidema.
In de tweede helft, toen de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, kwam Donar nog iets terug.

Programma

Donar speelt volgend weekend twee oefenwedstrijden in Engeland tegen Leicester Riders. Vrijdag vanaf 21.00 uur en zondag vanaf 14.30 uur.
Uitslagen oefenduels Donar in de voorbereiding:
Donar - EWE Baskets Oldenburg: 50-91
Rasta Vechta - Donar: 87-68
Donar - Eisbären Bremerhaven: 58-80