Leekster Eagles verspeelt zege in slotseconden: 7-7

Archieffoto Leekster Eagles
Archieffoto Leekster Eagles © Leekstereagles.nl
Leekster Eagles heeft bij de start van de Eredivisie Zaalvoetbal de uitwedstrijd tegen Groene Ster uit Vlissingen gelijkgespeeld. In een waar doelpuntenfestijn werd het 7-7. De Groningers stonden 17 seconden voor het einde nog op voorsprong.
De meespelende doelman van Groene Ster maakte vlak voor tijd de gelijkmaker. 'Die voorsprong moet je over de grens trekken, dus ik ga wel met een kleine teleurstelling naar huis', vertelde trainer Bas Lulofs.

'Stappen gemaakt'

Hij had zitten genieten van zijn ploeg ook al moesten ze zeven doelpunten incasseren. 'Dat is te veel. Maar we hebben stappen gemaakt, want vorig seizoen verloren we nog drie keer van Groene Ster.'

Stan van der Wal direct belangrijk

Hij kon meer dan tevreden zijn over de rentree van Stan van der Wal. De talentvolle speler was lange tijd geblesseerd en scoorde meteen drie keer. Vooral de manier waarop hij de Leeksters naar een 5-3 voorsprong schoot was van ongekende schoonheid: keeper Tarick Kalfsbeek gooide de bal ver uit en vervolgens ramde Van der Wal de bal in het doel.
Debutant Bilal Boundati deed ook van zich spreken. Hij maakte ook drie doelpunten. Mehdi Charaf Eddine gaf het startsein voor de doelpuntenregen.

Aftrap uitgesteld

De wedstrijd in Vlissingen begon een half uur later dan gepland. De spelersgroep en begeleiding kwam te laat aan vanwege de stroomstoring in Flevoland. De KNVB gaf gehoor aan het verzoek van Leekster Eagles om niet om 20.30 uur af te trappen, maar om 21.00 uur. 'Ik hoop dat de terugreis korter gaat duren dan de heenreis van vijf uur', zegt Lulofs.
Volgende week vrijdag speelt Leekster Eagles om 20.30 uur de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen HV Veerhuys.