112-nieuws zaterdag 3 september: Scheepsbrand in Farmsum · Auto brandt uit op akker bij Zuidbroek

Brandweer bij de scheepsbrand in Farmsum
Brandweer bij de scheepsbrand in Farmsum © 112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.55: Onverzekerde scooter in beslag genomen

In de stad Groningen is tijdens een controle een onverzekerde scooter met een opvallend, zelfgemaakt kenteken in beslag genomen. Dat schrijft wijkagent Siard Heidanus op Twitter.

21.50: Ernstig gewonde bij steekpartij

Aan de Asingastraat in Groningen is iemand neergestoken en ernstig gewond geraakt. Dat meldt de politie. Het incident gebeurde rond 21.50 uur.

18.50: Fietser overleden na botsing met auto

Een 82-jarige fietser uit Delfzijl is overleden na een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 18.50 uur, op de Weg naar den Dam in Delfzijl. Dat meldt de politie.

18.45: Scheepsbrand geblust

De brandweer heeft brand in een schip geblust, dat lag aangemeerd aan de Zijlvest in Farmsum. De brand woedde in de isolatielaag van het schip. Volgens de brandweer had het schip geen lading.

17.30: Auto brandt volledig uit bij Zuidbroek

Op een akker ter hoogte van de Nieuweweg bij Zuidbroek is een auto door brand verwoest. Mogelijk werd de wagen als crossauto gebruikt. Tijdens de brand kwam een dikke, zwarte rookwolk vrij. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De auto is compleet verwoest.
De brandende auto bij Zuidbroek
De brandende auto bij Zuidbroek © Venema Media

9:00 Brand in lift woontoren De Helix snel onder controle

In een lift van woontoren De Helix aan de Oostzaan in Stad heeft zaterdagochtend korte tijd brand gewoed. De melding van de brand kwam rond 09:00 uur binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker van de Groningse brandweer ter plaatse werden gestuurd. Er is schade ontstaan in de lift.
De brand in de lift heeft schade aangebracht
De brand in de lift heeft schade aangebracht © Rieks Oijnhausen

00:30 Brand in meerdere schuurtjes in Hoogezand

In de Schaepmanstraat in Hoogezand heeft vannacht een brand gewoed in meerdere schuurtjes. De brand werd door de Brandweer Groningen opgeschaald naar een middelbrand, maar is inmiddels onder controle.
De middelgrote brand in Hoogezand
De middelgrote brand in Hoogezand © ProNews

00:00 20-jarige bestuurder botst met auto tegen boom in Den Ham

Zaterdag rond middernacht heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Sietse Veldstraweg in Den Ham. De politie, brandweer en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse, alsmede de traumahelikopter. Bij dit ongeval is een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Zuidhorn, raakte hierbij ernstig gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten ter plaatse bij het ongeval in Den Ham
Hulpdiensten ter plaatse bij het ongeval in Den Ham © Noordernieuws