Afrit 35 naar Hoogkerk vanuit Stad ruim twee maanden dicht

Bovenaanzicht van afslag 35
Bovenaanzicht van afslag 35 © Groningen bereikbaar
Vanaf aanstaande maandag is de de afrit van de A7 naar Hoogkerk ruim twee maanden dicht voor het verkeer uit de richting Stad. Van maandag 5 september 06.00 uur tot maandag 21 november 22.00 uur moet al het verkeer doorrijden over de A7 en keren bij afrit 34 Westpoort.
De afsluiting is nodig omdat het viaduct over de busbaan bij Hoogkerk deels moet worden gesloopt en opnieuw opgebouwd. Dit ten gevolge van een brand die daar in 2000 heeft gewoed.
De onderdoorgang van het viaduct, bij het Van der Valkhotel, blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor fietsers, voetgangers én bussen.

Meerdere werkzaamheden

De afsluiting bij Hoogkerk is niet de enige voor de komende periode. Ook tussen Hoogkerk en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn werkt Combinatie Herepoort aan de weg. Zo is de busafrit Hoogkerk vanuit Groningen dicht vanaf aanstaande maandag tot 21 november. Vanaf eind september wordt er een aantal weken gewerkt aan de toerit richting Drachten vanaf rotondes Laan Corpus den Hoorn. De zuidelijke ringweg is in het weekend van 7 oktober dicht richting Drachten bij de Laan Corpus den Hoorn en de onderdoorgang van het viaduct bij Hoogkerk is vanaf 12 oktober ruim een week afgesloten.