Expeditie Grunnen trekt langs de Lauwers

Een bootje op de Lauwers. Inzetje: de route
Een bootje op de Lauwers. Inzetje: de route © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Het Expeditie-team trekt vandaag onder leiding van Ronald Niemeijer langs de Lauwers. Een rivier die langs de Gronings-Friese grens loopt en een rivier met een eigen dag: De dag van de Lauwers.
Tijdens ‘De dag van de Lauwers’ varen verschillende bootjes langs de zeven dorpen die verbonden worden door de rivier: Gerkesklooster-Stroobos, Visvliet, Burum, Pieterzijl, Munnekezijl, Lauwerzijl en Zoutkamp. En in al die dorpen is vandaag wat te beleven.
Het team gaat op kraamvisite in Stroobos, waar kleine Stef nog geen 24 uur eerder ter wereld is gekomen. Ze belanden in Visvliet waar historische figuren rondlopen en waar het team een orgelconcert krijgt van een stel ‘baliekluivers.’
(https://twitter.com/JimsHart/status/1566035595339743234]
In Pieterzijl treft het Expeditie-team de regionale troubadours Piter Wilkens (Friesland) en Gert Sennema (Groningen).Het duo vaart alle zeven dorpen bij langs om hun ‘achterland’ te bezingen. Sennema mag dan Gronings zijn, hij speelt ook een liedje in het Fries: ‘Ik soe sa graach een Grinser weze.’

Dit en meer…

Dit en meer kan je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18:00 ieder half uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct:
Expeditie Grunnen van zaterdag 3 september