Hummel komt niet dichterbij in WK-strijd

Romano Hummel in actie in Morizes
Romano Hummel in actie in Morizes © Jesper Veldhuizen/Baansportfansite.nl
Romano Hummel uit Hoogkerk staat ook na de vierde wedstrijd van de WK grasbaan op de derde plaats in de tussenstand. In het Zuid-Franse Morizes eindigde de coureur buiten het podium. Zijn achterstand op de Fransman Mathieu Trésarrieu liep op tot 26 punten.
De kans dat Hummel zijn wereldtitel van vorig jaar prolongeert is daardoor bijna nihil. Er moet de komende twee races een wonder gebeuren. Een hele slechte dag van de Trésarrieu kan hem nog terug in de race brengen. Maar zijn Franse concurrent is uiterst stabiel. De afgelopen drie wedstrijden was hij superieur en pakte steeds de volle 21 punten.

Niet naar behoren

Hummel moest het in Morizes doen met zes punten minder. In de finalerace eindigde hij als vierde. Tijdens de heats liep het al niet naar behoren al wist hij wel een manche te winnen waarbij ook Trésarrieu aan het startlint verscheen. De Groninger is bijkans onklopbaar in de internationale races, maar ervaart nu dat het verdedigen van een mondiale titel van een heel andere orde is.

Inhaalrace lukt niet

Sinds de eerste wedstrijd van de WK-cyclus loopt Hummel al achter de feiten aan. Hij behaalde destijds slechts 1 punt omdat zijn beide motoren mankementen vertoonden. Voor een succesvolle inhaalrace had hij daarna toch minimaal twee keer zijn Franse opponent moeten verslaan. De tweede plaats is het maximaal haalbare voor de titelverdediger. Om dat te bewerkstelligen moet hij zien af te rekenen met de Engelsman Chris Harris. Achter Hummel ligt ook nog een aantal coureurs op de loer om hem van het eindpodium te stoten.
Volgende week zaterdag is in het Duitse Vechta de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap. De finale is over drie weken in Roden.