Bussen Qbuzz rijden uren te vroeg naar wedstrijd FC Groningen

De pendelbus rijdt alleen als FC Groningen speelt
De pendelbus rijdt alleen als FC Groningen speelt © Groningen Bereikbaar
Busvervoerder Qbuzz heeft zondagochtend en -middag per ongeluk bussen gereden naar een wedstrijd van FC Groningen die helemaal niet gespeeld werd. De vervoerder ging er vanuit dat de wedstrijd tegen Vitesse om 12.15 uur op het programma stond, terwijl de aftrap pas om 16.45 uur is.
Qbuzz rijdt op wedstrijddagen de speciale lijn 28 tussen het Hoofdstation, het Zuiderdiep, het UMCG en de Euroborg. Die bus gaat alleen als FC Groningen speelt, omdat er dan opeens veel mensen naar stadion moeten.

Foutje

Maar zondagochtend ging dat mis. 'Helaas blijkt Qbuzz de dienstregeling te hebben gereden zoals twee weken geleden', laat het OV Bureau Groningen Drenthe, de opdrachtgever van Qbuzz, op Twitter weten. Toen begon de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles wél om 12.15 uur.
In de planning is een foutje gemaakt, laat een Qbuzz-woordvoerder zondagmiddag weten. 'Wat er exact mis is gegaan, gaan we nog uitzoeken.' Het OV-bureau wil komende week met Qbuzz om tafel over de vergissing.

Uiterste best

Qbuzz laat verder weten dat lijn 28 ook zondagmiddag rijdt. Zowel voor als na de wedstrijd die om 16.45 uur begint kunnen supporters met de bus. 'We doen ons uiterste best om alle ritten te laten rijden', zegt Qbuzz. Het kan dus zijn dat er alsnog ritten uitvallen.