Houkes wint tennistoernooi in Haren na opgave Deckers

Max Houkes in volle concentratie op de baan van TSH in Haren
Max Houkes in volle concentratie op de baan van TSH in Haren © Henk Elderman/RTV Noord
Max Houkes uit Sleen heeft het World Tennis Tour-toernooi in Haren gewonnen. De Drentse tennisser won van Alec Deckers. De partij eindigde in een anticlimax want Deckers gaf geblesseerd op.
Houkes won de eerste set met 7-5. In de pauze tussen beide sets vroeg Deckers een medische time-out aan om zich te laten behandelen aan z'n rechterarm. Hij leek hersteld en nam een 3-0 voorsprong. Desondanks staakte de zoon van Wimbledon-winnaar Richard Krajicek en Daphne Deckers de strijd. Hij gaf na afloop aan absoluut niet verder te kunnen spelen en zei dat hij de hele week al niet topfit was.
Alec Deckers wordt op de baan behandeld door de fysitherapeut
Alec Deckers wordt op de baan behandeld door de fysitherapeut © Henk Elderman/RTV Noord

Meeslepende vrouwenfinale

Bij de vrouwen werd in de eindstrijd een zeer meeslepend gevecht gevoerd tussen Anouk Koevermans en de Duitse Sina Herrmann. De Duitse won in drie sets, 7-5, 5-7 en 6-3. De speelsters stonden ruim drie uur op de baan. Koevermans kwam nooit echt in haar spel. Ze houdt van korte slagenwisselingen. Herrmann maakte de rally's juist lang. In 2019 was ze ook finalist en verloor toen kansloos. Met de winst in Haren nam ze revanche op zichzelf.
Anouk Koevermans weet van geen opgeven
Anouk Koevermans weet van geen opgeven © Henk Elderman/RTV Noord

Derde editie van het toernooi

Beide winnaars ontvingen ongeveer 2300 dollar voor hun prestatie. Het was de derde keer dat het toernooi gehouden werd. Zowel Houkes als Koevermans hadden de afgelopen week genoten. Ze hopen beide echter dat ze volgend jaar niet terugkomen. Dat zou betekenen dat ze te hoog op de wereldranglijst staan. Het toernooi is bedoeld voor spelers die tussen de 400ste en 1000ste positie in de rangschikking staan.
Bekijk de video:
Opgave beslist over finale tennistoernooi Haren: 'Eigenlijk wil je zo niet winnen'