Rellen op Marktplein Winschoten

WINSCHOTEN - Een groep van ongeveer 300 scholieren en omstanders heeft zich vannacht op het Marktplein in Winschoten tegen de politie gekeerd bij de aanhouding van één van hen.
Na afloop van een schoolfeest verzamelde zich een grote groep feestgangers op het Marktplein. In deze groep ging een 17-jarige man uit Winschoten door het lint en begon vervolgens wild om zich heen te slaan. Het kostte de agenten veel moeite de man tot bedaren te brengen.
Besloten werd de jongen omwille van zijn eigen veiligheid aan te houden. De groep van ongeveer 300 omstanders bemoeide zich met het optreden van de agenten. Zij bekogelden de politieagenten met stenen en glaswerk. Een politieagente raakte door een rondvliegende steen gewond.
Agenten sommeerden de groep om zich van het Marktplein te verwijderen, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Daarop voerden de agenten een aantal charges uit waarbij ook een politiehond werd ingezet. Bij de schermutselingen raakten een aantal mensen gewond. Nadat de agenten assistentie hadden gekregen van collega’s keerde de rust weer terug. De politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten.