Volleybalvrouwen Oranje in MartiniPlaza strijdend ten onder tegen Japan

Volle tribunes in MartiniPlaza, tijdens het duel van zaterdag
Volle tribunes in MartiniPlaza, tijdens het duel van zaterdag © JK Beeld
De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zondag het oefenduel tegen Japan in MartiniPlaza na vijf sets verloren. Het was de tweede oefenwedstrijd dit weekend in Groningen, ter voorbereiding op het WK in eigen land later deze maand.
Zaterdag won Oranje, nummer tien op de wereldranglijst, voor bijna tweeduizend toeschouwers nog in drie sets (25-20, 25-20 en 25-22) van Japan, dat zevende staat op de wereldranglijst en eveneens meedoet aan het WK.

Japan knokt zich terug

De Japanse vrouwen boden zondag voor een kleine vijftienhonderd toeschouwers meer weerstand. Oranje won de eerste twee sets nog ruim (25-19 en 25-17). In de derde set werkte Japan twee matchpoints van Oranje weg, en vervolgens ging de set met 24-26 naar de bezoekers. De vierde en vijfde set eindigden daarna ook in het voordeel van de Japanse vrouwen (22-25 en 10-15).

Groningse inbreng

Met Jolien Knollema uit Haren was er ook Groningse inbreng bij Oranje. De 19-jarige passer-loper mocht invallen aan het einde van de vierde set en speelde de hele vijfde set. Zaterdag deed ze mee in de derde set. Knollema speelt momenteel in Italië bij Il Bisonte Volley Firenze en maakte in mei haar debuut in 'het grote' Oranje.

Eerste WK in Nederland

Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt van 23 september tot en met 15 oktober gehouden in Nederland en Polen. Het is voor het eerst dat Nederland gastland is voor dit WK.