112-nieuws 6 september: Man (20) opgepakt bij politie-inval in Stad, ook inval in Winschoten

Inval bij een autobedrijf aan de Papierbaan in Winschoten
Inval bij een autobedrijf aan de Papierbaan in Winschoten © RTV Noord
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.03: Ongeval in Stadskanaal

Op de Navolaan in Stadskanaal is dinsdagavond een fietsster gewond geraakt. Volgens de politie zei de vrouw dat ze plotseling moest remmen voor een auto die met hoge snelheid reed. Daardoor kwam ze ten val. Ze is voor onderzoek naar huis ziekenhuis gebracht. De politie heeft met een aantal getuigen gesproken. 'Daardoor kregen wij zicht op de eigenaar van het voertuig, waarmee we in gesprek zijn.'
Hulpdiensten zijn ter plaatse
Hulpdiensten zijn ter plaatse © Van Oost Media

18.24: Botsing tussen twee fietsers in Stad

Op de kruising Emmaviaduct met de Stationsweg zijn twee fietsers tegen elkaar gebotst. Politie en ambulance zijn ter plaatse, over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
De politie is ter plaatse
De politie is ter plaatse © 112 Groningen

17.00: Man (20) opgepakt bij politie-inval in Stad

De politie heeft vanmiddag een 20-jarige stadjer opgepakt bij een inval aan de Regattaweg. Volgens de politie wordt de man verdacht van de handel is drugs. Hij is in volledige beperking gezet. Bij de inval zou ook een auto in beslag zijn genomen.
De inval bij de Tasmantoren in Stad
De inval bij de Tasmantoren in Stad © Martin Nuver/112groningen
Ook in Winschoten was vanmiddag een politie-inval. Of beide zaken met elkaar te maken hebben wil de politie niet zeggen.

16.24: Brandweer voorkomt erger bij brand in Zoutkamp

In een woning aan de Grachtstraat in Zoutkamp is brand ontstaan onder het dakkapel. Door blus- en sloopwerkzaamheden wist de brandweer erger te voorkomen. Niemand raakte gewond, hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.
Alleen rondom de dakkapel is schade ontstaan
Alleen rondom de dakkapel is schade ontstaan © Noordernieuws

11.05: Politie-inval aan de Regattaweg in Groningen

Volgens 112-fotograaf Martin Nuver is dinsdagochtend een persoon aangehouden in de Tasmantoren aan de Regattaweg in Groningen. Ook zou er een auto in beslag zijn genomen. De politie kan dit niet bevestigen en wil op dit moment niet meer kwijt dan dat de inval te maken heeft met een 'lopend onderzoek'. Of de inval in Groningen te maken heeft met de inval in Winschoten (zie update 10.50 uur) kan ook niet worden bevestigd door de politiewoordvoerder. Mogelijk komt de politie later vandaag met meer nieuws over beide invallen.
Politie aanwezig bij de Tasmantoren in Groningen
Politie aanwezig bij de Tasmantoren in Groningen © 112Groningen

10.50: Politie-inval bij een autobedrijf in Winschoten

Bij een autobedrijf aan de Papierbaan in Winschoten heeft de politie dinsdagochtend een inval gedaan. Ook is de douane aanwezig. De inval heeft te maken met 'een lopend onderzoek', aldus een politiewoordvoerder. Volgens ooggetuigen onderzoekt de recherche onder meer auto's op het terrein. De politie wil op dit moment geen details kwijt over de inval.
Inval bij een autobedrijf in Winschoten

10.15: Auto raakt te water tussen Veendam en Tripscompagnie

Op de Tripscompagniesterweg tussen Veendam en Tripscompagnie is maandagavond rond 23.00 uur een auto te water geraakt. De bestuurder wist op eigen kracht uit de auto te komen. Hij raakte niet gewond. De politie meldt dat de man moest uitwijken voor een dier.
De auto raakte te water in de sloot
De auto raakte te water in de sloot © Dennie Gaasendam