Museum Verhildersum komt met expositie over Ede Staal

Ede Staal
Ede Staal © RTV Noord
Een expositie over het leven en werk van Ede Staal is vanaf april te zien in het Museum Verhildersum. Het museum krijgt een belevingspunt waar bezoekers een inkijkje krijgen in het leven en werk van de Groninger troubadour.
In de expositie over Staal komen zijn muziek en gedichten aan bod. Ook de landschappen die in de liedjes van Staal beschreven worden, zijn te zien in het museum. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om het Groninger landschap via Virtual Reality te beleven. De expositie zal daarnaast met een interactieve fotowand worden ingericht. Ook zal er een spel zijn zodat bezoekers de Groninger taal in de liedjes van Staal kunnen begrijpen.

Band tussen Leens en Ede Staal

Dat de expositie in Verhildersum in Leens wordt georganiseerd, ligt volgens de provincie in de lijn der verwachting. Staal groeide op in Leens en woonde als kind schuin tegenover de borg Verhildersum. Hij bracht veel tijd door op het landgoed en woonde later met zijn gezin een tijd dichtbij de borg.
Expositie Ede Staal in museum Verhilderstum
De expositie wordt in april volgend jaar geopend. De tentoonstelling over Staal wordt door de provincie Groningen ondersteund met een subsidie van circa 60.000 euro.