Drugshandelaar (20) opgepakt bij inval in Stad

De inval bij de Tasmantoren in Stad
De inval bij de Tasmantoren in Stad © Martin Nuver/112groningen
Bij een inval aan de Regattaweg in Groningen heeft de politie dinsdagmorgen een 20-jarige Stadjer aangehouden. De man wordt verdacht van handel in verdovende middelen. Er is ook een inval gedaan in een autobedrijf in Winschoten.
De gearresteerde Groninger is in volledige beperking gezet. Dat wil zeggen dat hij uitsluitend contact mag hebben met zijn advocaat.

'Drugshandelaren zijn niet onaantastbaar'

Volgens 112-fotograaf Martin Nuver is de man dinsdagmorgen aangehouden in de Tasmantoren aan de Regattaweg in Stad. Daar zou ook een auto in beslag zijn genomen. Daarnaast is een inval gedaan in een autobedrijf aan de Papierbaan in Winschoten. Bij de onderzoeken zijn meerdere diensten betrokken, zoals de Landelijke Eenheid en Douane.
In het belang van het onderzoek kan de politie op dit moment nog geen details vrijgeven. Wel laat de politie weten dat ‘criminelen die rijk worden door bijvoorbeeld drugshandel zich vaak onaantastbaar voelen’. ‘Maar dat zijn ze niet’, vervolgt de politie op haar website. ‘Overheidspartners als politie, gemeente, Openbaar Ministerie en Belastingdienst starten steeds meer onderzoeken om deze zware, ondermijnende criminaliteit aan te pakken.’