Bestuurster krijgt boete voor ongeval in Wagenborgen

Hulpdiensten in Wagenborgen, op de avond van het ongeluk
Hulpdiensten in Wagenborgen, op de avond van het ongeluk © ProNews
Het ongeval dat op afgelopen Oudejaarsdag plaatsvond aan de Stolderijweg (N987) bij Wagenborgen, heeft een vervolg gekregen. De bestuurster heeft voor onveilig rijgedrag een boete gekregen van 750 euro. Bij het ongeval raakten vier inzittenden gewond, waaronder de bestuurster zelf.
De 21-jarige vrouw uit Loppersum reed te hard door een flauwe bocht, botste frontaal tegen een boom en kwam in een slootwal tot stilstand. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse en alle vier de inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Strafeis

De Officier van Justitie eiste een taakstraf van zestig uur en een rijontzegging van drie maanden, maar daar ging de rechter niet in mee. Het overschrijden van de maximumsnelheid is volgens de rechter niet voldoende voor een zwaardere veroordeling.

Ernstig gewond

Daarnaast hield de rechter rekening met de gevolgen van het ongeval. De vrouw en drie vriendinnen die bij haar in de auto zaten, raakten gewond. De rechter verwacht niet dat de vrouw snel opnieuw de fout in zal gaan en schrapte daarom de geëiste rijontzegging.