112-nieuws woensdag 7 september: Politie rolt hennepkwekerij op in Stad · motorrijder zwaargewond op A7

De inval gebeurde in de Paterswoldseweg
De inval gebeurde in de Paterswoldseweg © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

15:05: Betonauto staat stil op de N370

Op de N370 staat een betonauto met pech, meldt de provincie op Twitter. 'Daarom zijn rijstrook 3 en 4 richting Paddepoel niet te gebruiken.' Volgens de provincie wordt het euvel zo snel mogelijk opgelost.
Door de vrachtwagen met pech is er een file ontstaan
Door de vrachtwagen met pech is er een file ontstaan © 112Groningen

13.00: Hennepkwekerij ontdekt in winkelpand Stad

In de kelder van een winkelpand aan de Paterswoldseweg in Stad is dinsdagavond een hennepkwekerij ontdekt. Woensdagochtend zijn de planten weggehaald, meldt de politie, die in eerste instantie werd opgeroepen vanwege een melding van wateroverlast.
Het is niet bekend hoeveel wietplanten in de gehuurde kelderbox stonden. Wel staat vast dat de stroom voor het runnen van de kwekerij illegaal is afgetapt. Er is vooralsnog niemand aangehouden, laat een politiewoordvoerder weten.

10.50: Motorrijder zwaargewond na ongeluk op de A7

Op de A7 bij Harkstede in de richting van Hoogezand is woensdagochtend een eenzijdig ongeluk gebeurd. Daarbij is een motorrijder zwaargewond geraakt, meldt de politie. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeluk is onduidelijk, de politie doet daar onderzoek naar. Vanwege het ongeluk is een deel van de A7 afgesloten voor het verkeer. Het verkeer moet rekening houden met vertraging op de A7 Groningen - Winschoten.
Het ongeluk gebeurde op de A7 bij Harkstede
Het ongeluk gebeurde op de A7 bij Harkstede © Persbureau Meter

01.00: Veel rook bij containerbrand Euroborg in Stad

Afgelopen nacht is brand ontstaan in een bouwcontainer op het terrein van de Euroborg in Stad. Hierbij kwam veel rook vrij. De container stond vlak naast de gevel van het voetbalstadion, maar deze raakte niet beschadigd. De brandweer had het vuur snel onder controle. Over de oorzaak is niets bekend.
De vlammen sloegen uit de container
De vlammen sloegen uit de container © Patrick Wind