112-nieuws: van donderdag 8 september: FIOD doet inval bij twee coffeeshops in Stad

Coffeeshop De Driemaster
Coffeeshop De Driemaster © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16.07: Auto rijdt tegen boom in Stadskanaal

Aan de Nautilusweg in Stadskanaal is een auto tegen een boom gereden. De schade aan de voorkant van de auto is fors. Zowel politie en ambulance zijn aanwezig. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

14.57: Ook inval aan de Nieuwe Ebbingestraat

De FIOD heeft, in navolging van invallen in twee coffeeshops in Groningen, ook een inval gedaan bij een gebouw aan de Nieuwe Ebbingestraat. Meer informatie is nog niet bekend.
Ook aan de Nieuwe Ebbingestraat is een inval gedaan
Ook aan de Nieuwe Ebbingestraat is een inval gedaan © Persbureau Meter

13.00: Invallen bij twee coffeeshops in binnenstad Groningen

De FIOD heeft vanmorgen een inval gedaan bij twee horecazaken in het centrum van Groningen. Het gaat om de coffeeshops De Dees aan de Papengang en De Driemaster aan de Nieuweweg. Volgens een woordvoerder van de Fiscale Inlichten en Opsporingsdienst gaat het om een strafrechtelijk onderzoek. Meer informatie volgt in de loop van de dag.

10.30 Verdachte aangehouden voor schietincident Delfzijl

De politie heeft woensdagmiddag een 32-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident aan de Kleine Belt in Delfzijl. Daar werd op zaterdagavond 27 augustus een auto beschoten.
Agenten onderzoeken de beschoten auto aan de Kleine Belt in Delfzijl
Agenten onderzoeken de beschoten auto aan de Kleine Belt in Delfzijl © ProNews
Bij het incident vielen geen gewonden, wel is de achterruit van de auto gesneuveld. Het onderzoek van de politie gaat verder en de verdachte wordt verhoord.