Rammstein kondigt tweede concert in Stadspark aan

Rammstein tijdens een eerder concert
Rammstein tijdens een eerder concert © ANP
Rammstein komt met een tweede concert in het Stadspark in Groningen. Het concert wordt op vrijdag 7 juli 2023 gehouden, een dag na het concert van 6 juli. Dat concert werd afgelopen week aangekondigd.
Dat meldt Green House Talent, het boekingskantoor van Rammstein. De kaarten voor het concert van 7 juli zijn meteen in de verkoop gegaan.

Stadion gebouwd op Drafbaan

Ieder concert kan bezocht worden door maximaal 50.000 bezoekers. Het concert van 6 juli was donderdagochtend binnen een uur uitverkocht.
Rammstein bouwt voor de concerten op 6 en 7 juli 2023 een openluchtstadion op de Drafbaan. Behalve staanplaatsen zijn er ook enkele duizenden zitplaatsen aan de achterkant van het veld.

Zorgen over overlast

In de Groningse gemeenteraad zijn de afgelopen weken zorgen ontstaan over de concerten van Rammstein. De Partij voor de Dieren wijst op de vele zwarte rook die vrijkomt, omdat Rammstein vuurspuwers gebruikt bij de concerten.
De gemeente gaf woensdag aan dat er voorafgaand aan de concerten een ecologisch onderzoek komt. Kwetsbare dieren kunnen daarna eventueel worden beschermd.