Ricardo Pepi speelgerechtigd voor FC Groningen; Amerikaan kan zondag debuteren

Ricardo Pepi (l) tijdens z'n presentatie naast technisch-directeur Mark-Jan Fledderus
Ricardo Pepi (l) tijdens z'n presentatie naast technisch-directeur Mark-Jan Fledderus © Andy Zuidema/FC Groningen
De Amerikaanse aanvaller Ricardo Pepi kan zondag zijn debuut maken voor FC Groningen in het uitduel met SC Cambuur. Dat meldt de club op sociale media.
Pepi, die voor één seizoen gehuurd wordt van FC Augsburg, kon afgelopen weekend tegen Vitesse (1-0 verlies) niet meedoen. Hij had nog geen werkvergunning. Die vergunning is inmiddels binnen en daarmee is de 19-jarige Amerikaan speelgerechtigd voor FC Groningen.

Amerikaans international

Pepi maakte in 2021 zijn debuut in het nationale team van de Verenigde Staten. Hij speelde in de jeugd ook interlands voor Mexico, maar koos voor het land waar hij werd geboren. Pepi komt uit Texas, werd geboren in El Paso en geldt als een groot talent.
In de Amerikaanse Major League speelde de aanvaller voor FC Dallas. In 57 wedstrijden kwam hij zestien keer tot scoren. Als international van de Verenigde Staten speelde hij zeven wedstrijden waarin hij drie keer doel trof.

Doelpuntloos in Europa

Bundesligaclub FC Augsburg nam de aanvaller in januari voor 16 miljoen euro over van FC Dallas. In Duitsland kwam Pepi nog niet tot scoren. Dit seizoen mocht hij vier keer invallen. Afgelopen seizoen kwam hij tot elf Bundesligawedstrijden, waarin hij net niet ook niet wist te vinden.

Geen Ngonge

Pepi zal zondag in Leeuwarden (14.30 uur) geen aanvalsduo vormen met Cyril Ngonge. FC Groningen heeft de 22-jarige Belgische aanvaller per direct uit de eerste selectie gezet, omdat hij volgens trainer Frank Wormuth 'op dit moment niet binnen de gestelde norm past'.