Personeel Eska Graphic Board in staking

HOOGEZAND - Een deel van de werknemers van Eska Graphic Board in Hoogezand is nog steeds in staking. Volgens de bonden intimideert de directie de stakers om weer aan het werk te gaan.
Het ultimatum aan de directie liep woensdagmiddag af zonder dat de directie van zich liet horen. De medewerkers van de avondploeg zijn daarom om 22:00 uur gestart met het uitschakelen van de machines.
Het personeel dat zich donderdagochtend inschreef als staker heeft geen goed woord over voor de opstelling van de directeur. Opvallend is dat van de stakers bijna niemand het woord durfde te voeren uit angst voor de directie.
De werknemers van Eska zitten al sinds januari zonder cao. Ze hebben het eindbod van de directie voor een tweejarige cao met over de hele periode een loonsverhoging van 2,75 procent afgewezen. De werknemers willen niet alleen meer loon, ze zijn ook tegen de beperking van het aantal seniorendagen dat de directie wil invoeren.
Bij Eska Graphic Board werken 450 mensen in twee vestigingen in Sappemeer en Hoogezand. Bij de vestiging in Sappemeer wordt niet gestaakt.