Ook tweede concert Rammstein is uitverkocht

Het podium van Rammstein in vuur en vlam tijdens een concert in Nijmegen
Het podium van Rammstein in vuur en vlam tijdens een concert in Nijmegen © Marten Nauta/RTV Noord
Het eerste concert van de Duitse rockband Rammstein in het Stadspark in Groningen was binnen een uur uitverkocht en ook voor het tweede concert zijn inmiddels geen kaarten meer beschikbaar. Organisator Green House Talent meldt dat er inmiddels een wachtrij is geopend voor mensen die nog kaarten willen bestellen.
Voor beide concerten waren 50.000 kaarten beschikbaar. Volgens Green House Talent zijn deze allemaal verkocht, al kunnen er op een later moment nog wel kaarten beschikbaar komen, zo schrijft het boekingskantoor op haar website.

Zitplaatsen

Voor de optredens zal er een speciaal podium gebouwd worden in het Stadspark. Deze zal de vorm krijgen van een openluchtstadion. Anders dan bij veel openluchtconcerten zullen er nu ook zitplaatsen zijn.

Ecologisch onderzoek

De gemeente Groningen heeft aangekondigd voorafgaand aan de concerten een ecologisch onderzoek te laten uitvoeren. Daarmee wil de gemeente inzicht krijgen in welke dieren mogelijk extra bescherming nodig hebben tegen de eventuele overlast van de concerten.
Eerder trok de Partij voor de Dieren al aan de bel over de mogelijke overlast die de concerten gaan geven. De partij wijst daarbij met name op de vele zwarte rook die vrijkomt. Rammstein staat er om bekend tijdens concerten vuurspuwers en grote vuurshows te gebruiken.