Leekster Eagles gaat strijdend ten onder

Fabio de Matos Fernandes legt aan voor de gelijkmaker
Fabio de Matos Fernandes legt aan voor de gelijkmaker © Henk Elderman/RTV Noord
Leekster Eagles/Amysoft heeft met 6-3 verloren van Veerhuys uit Hoorn. In Sportcentrum Leek speelde het team van trainer Bas Lulofs bij vlagen goed. De ploeg knokte zich na een achterstand terug in de wedstrijd, maar stond een paar tellen later al weer met lege handen.
Yoshua St. Juste zat naast trainer Bas Lulofs op de bank. De geblesseerde international gaf het team af en toe aanwijzingen. De verwachting is dat hij over niet al te lange tijd weer mee kan spelen. St. Juste mist wel de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands team, tegen Kosovo. Ook Luciano Matulessy keek vanaf de kant toe.

Eerste thuiswedstrijd

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was twee minuten oud toen Erolind Derguti de score opende. Hij ontfutselde de bal aan een tegenstander, versnelde en rondde met een laag schot af. Het was de start die Leekster Eagles zich wenste. De score uitbreiden lukte niet, ondanks twee goed uitgespeelde kansen.

Voorsprong voor de bezoekers

Aan de andere kant kreeg doelman Youri Tepper handen vol werk. Tot twee keer toe redde hij en had geluk toen in een inzet van Veerhuys de lat trof. Op een afstandsschot was hij kansloos. Even later kwamen de Noord-Hollanders op voorsprong. Tepper voorkwam daarna tot twee keer toe een grotere achterstand. Voor rust was Mehdi Charaf-Eddine dichtbij de gelijkmaker. Zijn poging strandde op de lat.
In de tweede helft zette De Matos Fernandes met een verwoestend schot beide teams weer op gelijke hoogte. Maar de vreugde was van korte duur. Binnen een minuut stond Veerhuys met 4-2 voor door een eigen doelpunt van aanvoerder Karim Layeb en een snoeihard genomen penalty waar Tepper geen antwoord op had. Leekster Eagles bleef ondanks de fikse tegenslag geloof houden. Ook toen het 5-2 werd. Stan van der Wal scoorde na een vlotte combinatie met Derguti.

Alle risico's in de slotfase

Met een meespelende doelman werd het eenrichtingsverkeer, maar werd ook een risico genomen. Tot ieders verbazing belandde een schot van Veerhuys voor open doel op de paal. Layeb en Van der Wal hadden de slotfase nog spannend kunnen maken. Veerhuys zorgde twee seconden voor het einde voor de eindstand.