112-nieuws zaterdag 10 september: Auto te water na botsing · Dronken vrouw raakt rijbewijs kwijt

Frontale botsing op de Schoolstraat in Musselkanaal
Frontale botsing op de Schoolstraat in Musselkanaal © Herman van Oost/Persbureau Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16.10: Auto te water na botsing in Musselkanaal

Op de Schoolstraat in Musselkanaal zijn zaterdagmiddag een bestelbus en een auto frontaal op elkaar gebotst. De auto belandde na het ongeval in het water, het busje kantelde op de weg. Over gewonden is nog niets bekend. Voor de hulpverlening is onder andere een ambulance, traumahelikopter en de brandweer opgeroepen.

14.00: Gaslek in Meidoornstraat in Hoogezand

De brandweer van Hoogezand-Sappemeer is aan het begin van de middag uitgerukt naar de Meidoornstraat in Hoogezand. Tijdens werkzaamheden aan een oprit ontstond een kleine gaslek. Netbeheerder Enexis gaat het lek dichten. Doordat de brandweer met loeiende sirenes de wijk in reed, kwamen veel buurtbewoners en kinderen een kijkje nemen bij de brandweerwagens. Ook dit kleine brandweermannetje in spé, dat vol bewondering naar de voertuigen staat kijken.
Het kindje voor de brandweerwagen in Hoogezand
Het kindje voor de brandweerwagen in Hoogezand © Venema Media

13.30: Brandweer Leek houdt open dag

De brandweer in Leek houdt vandaag een open dag op het kazerneterrein in het dorp. Voor kinderen zijn diverse activiteiten te doen, zoals brandjes blussen en technische hulpverlening. Ook geeft de brandweer demonstraties. De brandweer in Leek is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
Kinderen oefenen met de brandweer in Leek
Kinderen oefenen met de brandweer in Leek © 112Groningen

11.00: Dronken Stadjer botst met auto op tegenligger

Een 54-jarige vrouw uit Groningen raakte vrijdagavond de controle kwijt over haar auto op de N355 bij Buitenpost in de richting van Groningen. In een bocht raakte ze van de weg. Bij het corrigeren botste de Stadjer op een tegenligger. Beide auto's raakten beschadigd, maar niemand raakte gewond. De vrouw bleek teveel gedronken te hebben. Ze blies meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid (720 ugl). Haar rijbewijs is ingevorderd, laat een politiewoordvoerder weten.

00.40: Inval in woning Groningen na melding vuurwapen

Aan de Oosterweg in Groningen heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan in een woning. Buurtbewoners hadden daar volgens de politie een vuurwapen op tafel zien liggen. De politie is na de melding de woning binnengevallen en heeft meerdere mensen uit de woning gehaald en gefouilleerd.
Volgens een politiewoordvoerder werd in de woning een 'overduidelijk in elkaar geknutseld nepwapen' gevonden. 'We gaan heel serieus om met dit soort meldingen, vandaar dat meerdere eenheden uit voorzorg werden opgeroepen. Dit nepwapen was door de melder niet van echt te onderscheiden.'
Het nepvuurwapen is in beslag genomen. Niemand is aangehouden. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie over eventuele vervolgstappen.
Agenten voor de woning aan de Oosterweg in Groningen
Agenten voor de woning aan de Oosterweg in Groningen © Persbureau Meter