Domeinnamen van Pieterburen Tegengas 'gekaapt'

© Jeroen Berkenbosch
PIETERBUREN - Het bureau dat de communicatie verzorgt voor het Franse energiebedrijf EDF, dat bij Pieterburen aardgas op wil slaan, heeft verschillende domeinnamen 'weggekaapt'.
Er zijn allerlei domeinnamen geclaimd door het communicatiebureau Weber Sandwick, die lijken op de naam van de actiegroep uit Pieterburen Tegengas.

Het gaat dan onder meer om www.pieterburentegengas.nl en www.pieterburentegengas.com.
Ook werden mensen, die zochten naar de website van de actiegroep automatisch doorgelinkt naar de site ww.wiebenaarsgasbuffer.nl. Deze website is van Weber Shandwick en daar staat allerlei informatie op over het grootschalige project van EDF.
De actiegroep noemt het pesterij en vindt de werkwijze van het bedrijf niet professioneel. Ze hebben inmiddels wel een oplossing voor het 'probleem' gevonden door streepje in de naam van hun website te zetten:
www.pieterburen-tegengas.nl. Deze site is inmiddels gevuld met nieuws over de actie tegen opslag aardgas in zoutkoepels.
Het communicatiebureau wilde niet in gaan op de kwestie, maar toont berouw en gaat de domeinnamen schenken aan de Actiegroep Tegengas.