Schokker wint opnieuw RUN Winschoten

Hinke Schokker heeft de RUN van Winschoten gewonnen. Ze kroonde zich door haar zege tot Nederlands kampioen.
Haar tijd was 7 uur 47 minuten en 25 seconden. Ze ging snel van start. Na de eerste ronde kwam ze door na 40 minuten. Gaandeweg ging het langzamer, maar in de laatste fase van haar race kon ze nog iets versnellen.
Schokker wint opnieuw RUN Winschoten

Schorsing en vrijspraak

Schokker had een voorsprong van meer dan een half uur op de nummer twee. Ze had onderweg naar Winschoten nog twijfels over haar deelname. De afgelopen periode trainde ze nauwelijks. Daar kwam een slechte nachtrust nog eens bij. In totaal sliep ze hooguit drie uur.
In 2019 werd ze ook eerste bij de RUN. Destijds werd ze betrapt op het gebruik van een verboden middel. Schokker werd geschorst, maar werd later vrijgesproken.
Bij de mannen ging de zege naar de Italiaan Simone Pessina. Hij kwam na 6 uur 58 minuten en 42 seconden over de finish op de Stikkerlaan in Winschoten.
Winnaar Simone Pessina is uitgeteld na zijn zege
Winnaar Simone Pessina is uitgeteld na zijn zege © Henk Elderman/RTV Noord
Na de finish en huldiging van de winnaars is het wachten op de rest van de deelnemers. Veel redden het binnen de gestelde tijdslimiet. Anderen gaan de strijd met zichzelf en de klok aan. Na tien voor acht mag je niet verder. Er komt een hek op het parcours te staan. De laatste lopers van de 100 kilometer worden onder verbale begeleiding van speaker Rolf Huizinga binnengehaald. Vrienden en vriendinnen staan te wachten op hun helden. Want dat zijn het. Ze hebben allemaal een naam, maar toch zijn het vooral de helden van de RUN van Winschoten.
De laatste lopers van de RUN Winschoten