112-nieuws zondag 11 september: Eenzijdig ongeval op A7 · Woninginval in Stad

De auto botste op een lantaarnpaal
De auto botste op een lantaarnpaal © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.10 Eenzijdig ongeval op A7 bij Scheemda

Op de A7 tussen Scheemda en Zuidbroek raakte zondagmiddag een auto van de weg. Het ongeval gebeurde in de richting van Groningen. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en kwam in botsing met een lantaarnpaal. Over verwondingen is niets bekend. Vanwege het ongeval was er tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar.

11.50 Woninginval om vuurwapen levert niets op

De politie heeft zaterdagavond rond kwart voor elf met een arrestatieteam een inval gedaan in een woning aan de Kievitstraat in de Oosterparkwijk in Groningen. Dat gebeurde na een melding dat in de woning een vuurwapen aanwezig was.
Het arrestatieteam heeft de deur van het huis ingeramd en de woning doorzocht.
Het vuurwapen werd daarbij niet aangetroffen, laat de politie zondagochtend weten. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht.
Veel politie op de been bij de inval aan de Kievitstraat in Stad
Veel politie op de been bij de inval aan de Kievitstraat in Stad © Wesley Venema Media

11.15 Wonder boven wonder geen gewonden bij ongeluk Musselkanaal

Bij het ongeluk op de Schoolstraat in Musselkanaal zijn zaterdagmiddag geen gewonden gevallen. Een politiewoordvoerder spreekt zondagmorgen van 'een wonder' en zegt dat het ook heel anders had kunnen aflopen.
Bij het ongeluk botsten een personenauto en een bestelbus door nog onbekende oorzaak frontaal op elkaar. De personenauto, met daarin een 39-jarige vrouw en haar kindje uit Onstwedde, belandde vervolgens in het water. De vrouw slaagde er zelf in uit haar auto te komen. Met hulp van een omstander wist ze vervolgens haar kind uit het voertuig te halen.
De bestelbus kantelde bij het ongeluk. De bestuurder, een 83-jarige man uit Nieuw-Buinen, kwam met de schrik vrij.
Voor de hulpverlening waren onder andere een ambulance, de traumahelikopter en de brandweer opgeroepen. Het politieonderzoek naar de toedracht van de botsing loopt nog.
Hulpdiensten ter plaatse zaterdagmiddag in Musselkanaal
Hulpdiensten ter plaatse zaterdagmiddag in Musselkanaal © Noordernieuws

07:20 Fries opgepakt na aanrijding op Julianaplein

Een 31-jarige man uit de gemeente Opsterland is zondagochtend aangehouden na een aanrijding op het Julianaplein in Groningen. De man kwam daar rond 7.20 uur in botsing met een 41-jarige vrouw uit Siddeburen. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed en is voor een bloedproef meegenomen naar het bureau.
Beide automobilisten raakten lichtgewond bij de aanrijding. Ze zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.
Vanwege het ongeluk was het knooppunt gedeeltelijk afgesloten; alleen vanuit de richting Drachten was de A28 richting Assen bereikbaar. 
Meerdere auto's zijn betrokken bij het auto-ongeluk op het Julianaplein
Meerdere auto's zijn betrokken bij het auto-ongeluk op het Julianaplein © Patrick Wind