Donar verliest ook oefenduels in Engeland

Willem Brandwijk in actie op archiefbeeld
Willem Brandwijk in actie op archiefbeeld © JK Beeld
De basketballers van Donar staan na vijf oefenduels nog altijd op nul zeges. De Groningers verloren dit weekend in Engeland twee keer van Leicester Riders. Die ploeg werd de afgelopen twee seizoenen landskampioen.
Het eerste duel, op vrijdagavond, werd achter gesloten deuren gespeeld wegens het overlijden van koningin Elizabeth II. Die wedstrijd ging met vijf punten verschil verloren (80-75) voor de ploeg van coach Matthew Otten, die zich na het Europees kampioenschap, waar hij assistent-coach was, gelijk weer bij de groep had gevoegd. De Oranje-internationals Leon Williams en Olaf Schaftenaar waren er nog niet bij.

Acht punten verschil

Het tweede duel op zondagmiddag ging met acht punten verschil naar de thuisploeg (69-61). Donar begon nog wel goed en stond halverwege met zes punten voor (29-35). Na drie kwarten was het verschil nog vier punten in het voordeel van de Groningers (46-50), maar in het vierde kwart kwamen de Engelsen langszij.

Vijfde nederlaag

Donar verloor hiervoor ook al de eerste drie oefenduels. De Duitse clubs EWE Baskets Oldenburg (50-91), Rasta Vechta (87-68) en Eisbären Bremerhaven (58-80) waren eerder al te sterk voor de Groningers in de voorbereiding.

Nog drie oefenduels

De volgende twee oefenduels van Donar worden in België gespeeld. Vrijdagavond vanaf 19.00 uur in en tegen Mechelen. Zondag vanaf 15.00 uur in en tegen Antwerpen. Op zaterdag 24 september is de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, in Assen tegen Feyenoord.