112-nieuws maandag 12 september: Vechtpartij op Kamerlingh Onnes - Ernstig ongeval bij Nuis

De vrachtwagen ligt zijdelings in de sloot
De vrachtwagen ligt zijdelings in de sloot © Julian Spa
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.55 Politie rukt uit voor winkeldiefstal

Bij een Kruidvat in Stad is een winkeldief door de politie in de kraag gevat. Dit laat de Politie Groningen-West via Instagram weten. 'De verdachte is meegenomen naar de Rademarkt en schriftelijk afgehandeld', aldus de politie.

19.05 Vrachtwagen belandt in sloot in Enumatil

Door nog onbekende reden is een vrachtwagen in de sloot beland op de Dorpsstraat in Enumatil. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De vrachtwagen is door een takelbedrijf weer op de kant geholpen.

17.00 Persoon overleden na ongeval in Nuis

Op de Lietsweg in Nuis heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist. De fietser, een 54-jarige man uit Westerkwartier, is om het leven gekomen. Lees hier meer.
De hulpdiensten zijn ter plaatse in Nuis
De hulpdiensten zijn ter plaatse in Nuis © Persbureau Meter

16.34 Scooters in beslag genomen op Westpoort

De politie heeft zondagmiddag acht scooters in beslag genomen bij een scootermeeting in de omgeving van de Londenweg op het industrieterrein Westpoort in Groningen. Ook zijn er boetes uitgedeeld. Dit laat de politie weten. Op en rond de Londenweg hadden zich tientallen scooterbestuurders en omstanders verzameld. Een deel van hen maakte zich schuldig aan onveilig weggedrag.

15.50: Fietser aangereden op de Zaagmuldersweg

Op de Zaagmuldersweg in Stad heeft een aanrijding tussen een auto en een fietser plaatsgevonden. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. De politie is ter plaatse.
De politie is ter plaatse
De politie is ter plaatse © 112Groningen

12.45: Vechtpartij op Kamerlingh Onnes

Bij de politie kwam maandag aan het begin van de middag een melding binnen van een vermoedelijk steekincident op het Kamerlingh Onnes aan de Eikenlaan in Groningen. Bij aankomst bleek het te gaan om een vechtpartij. De politie heeft een nog onbekend voorwerp in beslag genomen. Het is niet bekend of er iemand is aangehouden en of er personen gewond zijn geraakt.
Politie ter plaatse bij de school
Politie ter plaatse bij de school © Patrick Wind

11.30: Twaalf woningen in Tjuchem zonder gas

Twaalf woningen in Tjuchem hebben maandagmorgen enige tijd zonder gas gezeten.
Bij graafwerkzaamheden in landerijen was een gasleiding geraakt.
Monteurs van Enexis hebben het lek inmiddels gerepareerd.
Het lek is ontstaan bij graafwerkzaamheden in landerijen
Het lek is ontstaan bij graafwerkzaamheden in landerijen © 112groningen

05.20: Politie houdt man (32) aan met taser na bedreiging

De politie heeft maandagochtend rond 05.20 uur een 32-jarige man aangehouden op de Vismarkt in de stad Groningen op verdenking van aanranding eerder die nacht en het bedreigen van politieagenten.
Een vrouw had zich in de nacht van zondag op maandag bij de politie gemeld omdat ze rond 02.40 uur door een man zou zijn aangerand in de Papengang in het stadscentrum. Daarop stelde de politie een onderzoek in, waarna er een verdachte in beeld kwam via beelden van beveiligingscamera's.
Volgens een politiewoordvoerder zagen agenten later die nacht een man op de Vismarkt lopen, die voldeed aan het signalement. 'Daarop werd de verdachte aangesproken, maar hij trok daarna twee messen en liep dreigend op de collega's af.' De agenten zagen zich daardoor genoodzaakt om pepperspray en een taser te gebruiken. De 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vervolgens aangehouden en overgebracht naar een cel.
Een politieagent gebruikt een taser
Een politieagent gebruikt een taser © ANP