Onderzoek: RTV Noord meest gebruikte nieuwsapp in Groningen

De RTV Noord app
De RTV Noord app © Mario Miskovic/RTV Noord
RTV Noord is de meest gebruikte nieuwsapp in Groningen. NOS staat in onze provincie op de tweede plek, Nu.nl is derde. Dagblad van het Noorden en RTL Nieuws maken het rijtje compleet. Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Nieuwsapp Monitor (NNAM).
Nieuwsapps worden steeds populairder, ontdekte NNAM. Twaalf miljoen Nederlanders gebruiken nieuwsapps om nieuws tot zich te nemen. Het betreft een landelijk representatief onderzoek onder gebruikers van de smartphone- en tabletapps.

Regionale omroep bovenaan

Groningen is de enige provincie waar de regionale omroep bovenaan staat. In alle andere provincies wordt de app van NOS of Nu.nl het vaakst gebruikt. De app van RTV Noord krijgt van de ondervraagden een 7,8.

Nieuwsapps populair

Volgens het onderzoek gebruiken de meeste respondenten nieuwsapps, namelijk 88 procent. De televisie scoort lager met 69 procent, radio komt op 53 procent uit. Social Media (41 procent) en kranten (29 procent) zijn een minder populaire bron van nieuws.
De apps slagen er ook in om jongeren (18 tot 24 jaar) te bereiken. Gemiddeld hebben ze zes nieuwsapps op hun telefoon staan. Vooral betrouwbaarheid staat bij hen hoog in het vaandel. Ook gebruikersvriendelijkheid is voor hen erg belangrijk.