Directeur ziekenhuisgroep Cooijmans neemt afscheid

WINSCHOTEN/DELFZIJL - Bestuursvoorzitter Jan Cooijmans van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) stopt zijn werkzaamheden per 1 september volgend jaar.
Cooijmans zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, buiten de OZG. De Raad van Toezicht betreurt het vertrek van Cooijmans en zegt graag met hem door te hadden willen gaan. Het is nog niet bekend wat Cooijmans na zijn contractbeëindiging gaat doen.
Cooijmans is 16 jaar aan het ziekenhuis verbonden geweest, waarvan de laatste 9 jaar als bestuurder. Een van zijn wapenfeiten is de fusie van het St Lucas Ziekenhuis in Winschoten en het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl tot de Ommelander Ziekenhuis Groep. Ook is de Ommelander Ziekenhuis Groep een samenwerking aangegaan met het UMCG in de Stad. Omstreden is zijn plan om het ziekenhuis in Winschoten te verplaatsen naar een locatie langs de A7. Veel inwoners van Winschoten protesteren tegen dit plan. Hij kwam daarbij ook in conflict met het provinciebestuur dat het nieuwe ziekenhuis in stedelijk gebied wil houden.