112-nieuws dinsdag 13 september: Bezorgwagen vat vlam · Auto's botsen op Damsterdiep in Stad

De ree was in een benarde situatie beland
De ree was in een benarde situatie beland © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan

19.47: Brandweer haalt ree uit de modder

Aan de Bredelaan in Beerta is door nog onbekende oorzaak een ree in het Beersterdiep beland. Daar kwam het dier vast te zitten in de modder. De brandweer wist de ree op het droge te krijgen. Volgens OldambtNu is het dier alsnog bezweken.

16.40: Vrachtwagen en fietser betrokken bij aanrijding

Op de Johan van Zwedenlaan in Hoogkerk zijn een vrachtwagen en een fietser betrokken geraakt bij een ongeval. Hierbij raakte de fietser ernstig gewond. Lees hier meer.
De bietenwagen na het ongeluk aan de Johan Van Zwedenlaan
De bietenwagen na het ongeluk aan de Johan Van Zwedenlaan © Patrick Wind/112 Groningen

16.29: Aanrijding op Paterswoldseweg

Op de Paterswoldseweg in Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Meerdere hulpdiensten zijn aanwezig en een deel van de weg is afgesloten. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
De politie is ter plaatse
De politie is ter plaatse © 112Groningen

16.15: Insluiper in Stad betrapt

De politie heeft dinsdagochtend een 54-jarige verdachte aangehouden, die een woning aan de Oppenheimstraat was ingeslopen. Een oplettende burger kreeg hem in het vizier, meldt wijkagent Siard Heidanus op Twitter. De verdachte was nog in het bezit van de gestolen buit en is overgebracht naar het cellencomplex.

15:50: Brandweer schiet te hulp bij liftopsluiting in Delfzijl

De brandweer heeft dinsdagmiddag personen bevrijd uit een lift bij de Vlamoven in Delfzijl. Wat er gebeurd is en om hoeveel personen het gaat, is volgens de woordvoerder van de brandweer nog onduidelijk.

13.30: Botsing tussen twee voertuigen in Stad

Rond half twee 's middags heeft er een botsing met twee voertuigen plaatsgevonden op de kruising van het Damsterdiep met de Zaagmuldersweg in Groningen. De politie kan nog niet zeggen of daarbij gewonden zijn gevallen.
Hulpdiensten bij het ongeluk op het Damsterdiep
Hulpdiensten bij het ongeluk op het Damsterdiep

12.10: Bezorgwagen Picnic vat vlam

Bij een bedrijventerrein aan de Gotenburgweg in de stad Groningen heeft dinsdagochtend brand gewoed in een elektrische bezorgauto van Picnic. Eén van de personeelsleden ontdekte de brand en alarmeerde hierop de hulpdiensten. Politie en brandweer kwamen met spoed ter plekke.
De accu van het voertuig is gekoeld om op die manier de brand te blussen, meldt een woordvoerder van de brandweer.
Een woordvoerder van Picnic ontkent dat er brand is ontstaan. 'Het is geen brand, maar een ontgassing. Dit is een veiligheidsprocedure die in werking treedt als de batterij een abnormale conditie registreert.' Volgens het bedrijf schakelt de batterij zichzelf dan uit en ontgast via een veiligheidsventiel. 'Dat is de witte rook die vrijkomt, de accu blaast letterlijk stoom af. Het is dus geen brand en er zijn ook geen vlammen.'
De brandweer bij het bedrijventerrein van Picnic
De brandweer bij het bedrijventerrein van Picnic © Venema Media

11.15: Damster (16) met balletjespistool aangehouden in Stad

De politie heeft maandag aan het eind van de middag een 16-jarige jongen uit Appingedam opgepakt in de stad Groningen.
Bij de politie was een melding binnengekomen dat er iemand met een vuurwapen stond bij het voetbalveld aan de Kiel in de Groninger wijk Lewenborg.
Vanwege de mogelijk dreigende situatie zijn meerdere agenten naar Lewenborg gegaan. Het bleek te gaan om een nepwapen dat nauwelijks van echt te onderscheiden is: een balletjespistool. Het bezit van zo’n wapen is strafbaar. De jongen wordt gehoord als verdachte.
Een balletjespistool
Een balletjespistool © Politie Noord-Drenthe