Pekela baalt van onjuiste berichten over opvang asielzoekers: ‘Heel vervelend’

De Molenhof in Oude Pekela
De Molenhof in Oude Pekela © Elwin Baas/RTV Noord
Een wazige foto van een bus met daarop totaal onherkenbare mensen, een paar berichten op Facebook en de geruchtenmolen draait op volle toeren. Reden voor de gemeente Pekela om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen.
‘Er verspreiden zich berichten op social media over het opvangen van asielzoekers in de Molenhof. Dit is niet juist!’

Berichten op Facebook

Voor Pekelder Christa was het genoeg geweest. Volgens haar is een bus vol met asielzoekers afgezet bij De Molenhof in Oude Pekela. ‘s Avonds laat of zelfs ‘s nachts, zodat het niet zou opvallen.
De bewuste foto
De bewuste foto © Eigen foto
De opvanglocatie, met plek voor 250 Oekraïense asielzoekers, zou een verkapt asielzoekerscentrum zijn geworden.
Haar berichten worden volop gedeeld en mensen reageren zoals je tegenwoordig verwacht. Pekela: ‘Het was zo’n wazige foto, daar kun je Pekela niet eens van maken. Maar het delen en reageren van mensen ging in rap tempo. Wij snappen niet hoe dit de wereld in komt.’

Burgemeester Kuin

Op een gegeven moment werden Jaap Kuin en zijn woning in Pekela nog in de reacties genoemd. ‘Wij hebben die reactie gezien en hebben onze afdeling Openbare Orde en Veiligheid hiervan op de hoogte gebracht’, laat de gemeente weten.
Kuin over de geruchten: ‘Dit is heel vervelend. Wij merken dat dit iets doet met onze samenleving, ondanks dat het onjuist is. Wij zijn zo transparant mogelijk en dat blijven we.’

Verduidelijking

Pekela heeft, om aan alle onduidelijkheid een einde te maken, een bericht op haar sociale media geplaatst. Zij benadrukt dat in de Molenhof alleen maar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.
Christa heeft ondertussen alle berichten op haar Facebook over dit onderwerp verwijderd. Op haar Facebook laat ze nog wel weten dat ze ‘haar punt heeft gemaakt’ en dat ‘winkelen in Pekela’ bevestigt dat ze gelijk heeft.
]