Politie zet fors in op aanpak overvallen

GRONINGEN - De politie zet fors in om de serie overvallen en straatroven in Stad en provincie te stoppen. Een speciaal team van 40 agenten is hiervoor fulltime beschikbaar.
Na opnieuw een aantal overvallen afgelopen weekend, heeft de regionale driehoek (de korpsbeheerder, de hoofdofficier en de korpschef) besloten om nóg harder op te treden tegen deze misdaden. In het afgelopen jaar zijn er in onze provincie bijna 60 overvallen gepleegd. Daarvan werden er nog geen 20 opgelost. In de stad Groningen werden de meeste overvallen gepleegd. Het gaat hierbij om overvallen op winkels, taxichauffeurs, maaltijdbezorgers en inwoners.
De preventieve aanpak van de politie wordt regionaal benaderd. Er worden agenten uit de hele regio ingezet. De politie roept ook de hulp in van burgers en het bedrijfsleven. Ze doet dat door gebruik te maken van onder meer You Tube, waar bijvoorbeeld camerabeelden van verdachten op geplaatst worden, en via Burgernet, waarbij burgers via een sms worden ingelicht over bijvoorbeeld een overval in hun buurt of regio.
In november organiseert de politie zogeheten overvaltrainingen voor ondernemers. Die krijgen bij deze trainingen concrete adviezen aangereikt om een overval te voorkomen of om de pakkans van de daders te vergroten.