Lopend Vuur: Doe mij de nieuwe boosterprik maar

Een jongen krijgt een coronavaccinatie
Een jongen krijgt een coronavaccinatie © ANP
Volgende week start een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus, bedoeld ter bescherming tegen een opleving van het virus in het najaar.
Sinds deze week ontvangen sommige Nederlanders van 12 jaar of ouder weer een uitnodiging voor de herhaal- of boosterprik.
Niet iedereen komt er gelijk voor in aanmerking. Op de site van de Rijksoverheid staat het volgende te lezen: 'Iedereen van 12 jaar of ouder kan in het najaar een herhaalprik tegen corona krijgen met vernieuwde vaccins. Mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn als eerste aan de beurt. Zij krijgen vanaf 13 september 2022 een uitnodiging. Vanaf 19 september kunnen zij op afspraak bij de GGD'en terecht voor de herhaalprik. Hierna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat wil uit voorzorg een herhaalprik krijgen'.
Door de problemen van dit moment, zoals de gascrisis, de hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne, zou je corona bijna vergeten. Toch wordt rekening gehouden met een nieuwe opleving van het virus in het najaar.
Hoe sta jij hierin?

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Roken

'Op sportparken hoor je niet te roken' was woensdag ons Lopend Vuur. Van de 6031 stemmers was 78 procent het daarmee eens, 21procent oneens.