Lopend Vuur: Goed dat de Grote Markt in Stad een opknapbeurt krijgt

De Grote Markt in de stad Groningen
De Grote Markt in de stad Groningen © Merijn Slagter/RTV Noord
De Grote Markt in Groningen ondergaat vanaf 26 september een grote verbouwing. De totale aanpak kost 14 miljoen euro. Als alles klaar is, heeft de Grote Markt naast bijvoorbeeld bomen, ook fonteintjes en zitplekken.
Gisteren werd bekend dat er rode bakstenen komen te liggen op de Grote Markt.
De stenen die er nu liggen worden onder meer hergebruikt aan de randen van de Grote Markt. Volgens de gemeente is de gekozen steen de beste optie omdat die goed kleurt bij de gebouwen rondom het plein. Uit verschillende polls zou blijken dat de rode steen ook de voorkeur van de stemmers geniet.
Met de grootschalige miljoenenaanpak moet het plein een ontmoetingsplek worden. Dat moet gebeuren door meer bankjes te plaatsen en meer ruimte te maken voor evenementen. Het aangrenzende Waagplein wordt ook meegenomen in de plannen. Daar komt, net als op de Grote Markt, een fontein. In de aanloop hebben diverse ondernemers hun bedenkingen geuit. Zo is er kritiek op het inperken van terrassen en het bosje bomen.
De aanpak start bij Tussen beide Markten (het straatje tussen Bakker Bart en het stadhuis) en de kop van de Gelkingestraat. Onderdeel van de aanpak is ook het verdwijnen van de bussen. Inmiddels rijden die niet meer door hartje Stad.
Hoe kijk jij naar dit plan? Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Boosterprik

'Doe mij de nieuwe boosterprik maar' was donderdag ons Lopend Vuur. Van de 7410 stemmers was 58 procent het daarmee eens, 42 procent oneens.