Lees terug | Groningen verliest in extremis door penalty

De afgekeurde goal van Sparta
De afgekeurde goal van Sparta © Orange Pictures
Na de moeizame overwinning tegen Cambuur in Leeuwarden neemt FC Groningen het op tegen Sparta. Trainer Frank Wormuth hield een positief gevoel over aan de voorgaande wedstrijd. Kunnen de Groningers dat gevoel vasthouden? Volg het hier live.
Cyril Ngonge ontbreekt nog steeds in de selectie van Wormuth. De Duitse oefenmeester had afgelopen week, naar eigen zeggen, een goed gesprek met de Belgische aanvaller. Omdat de beide spitsen, Florian Krüger en Ricardo Pepi, nog niet helemaal fit zijn, moet de trainer van FC Groningen een keuze maken, want het liefst start hij met beide spelers aan de aftrap. De huurling van FC Augsburg maakt derhalve zijn debuut in de basis.
  • 95' | Afgelopen. FC Groningen verliest.
  • 91' | Goal. Van Crooij benut de strafschop.
  • 88' | VAR gaat nog kijken.
  • 87' | Penalty voor Sparta.
  • 80' | Vrije trap van Sparta, Verrips zit mis
  • 78' | Sparta weer gevaarlijk....
  • 73' | Goal 1-1 uit een hoekschop. Mijnans kopt raak.
  • 66' | Pepi wordt direct gewisseld voor Krüger.
  • 62' | Goal van Pepi. 0-1
  • 57' | Saito gevaarlijk, Suslov ruimt op....
  • 54' | Counter van FC Groninge, Abraham is de bal weer kwijt.
  • 49' | Abraham voetbalt wederom niet goed... veel balverlies.
  • 46' | Er is afgetrapt voor de tweede helft.
  • 47' | Het is rust op Het Kasteel.
  • 45' | Twee minuten extra tijd.
  • 38' | Het spel van de Groningers houdt nog niet over. De beide backs hebben de achterlijn nog niet gehaald.
  • 31' | Goede poging van Duarte. Op de vuisten van Schoonderwaldt.
  • 29' | Geweldige redding van Verrips.
  • 28' | Geel voor Balker. Hij heeft het lastig vandaag.
  • 20'| Geen goal. Auasar stond buitenspel.
  • 17' | 1-0 voor Sparta. VAR checkt nog. Goal van Auasar uit een vrije trap van Van Crooij.
  • 15' | Een kans van Sparta en een voorzet van FC Groningen. Het resultaat na een kwartier spelen.
  • 8' | Goede kans van FC Groningen. Suslov trekt de bal goed voor, maar Duarte schoof niet in.
  • 7' | Doelman Verrips moet voor het eerst aan de bak. Een goed schot van Shurandy Sambo.
  • 5' | Aanval van Sparta, de voorzet mist iedereen. De eerste serieuze aanval.
  • 1' | Een nieuw systeem voor FC Groningen. Drie centrale verdedigers met opkomende wingbacks.
  • 1' | De bal rolt op Het Kasteel.

FC Groningen:

• Topscorer bij FC Groningen is Ngonge met twee doelpunten, maar de Belg zit nog steeds niet bij de selectie.
  • De nieuwe spits Pepi start in de basis. Liam van Gelderen maakt ook zijn basisdebuut.
  • 'El Tren' Pepi scoorde bijna een jaar geleden zijn laatste officiële doelpunt.
  • Complimenten te over voor verdediger Balk na de goede prestatie tegen Cambuur. Hij wordt al wel de nieuwe Virgil van Dijk genoemd.
  • De gewonnen wedstrijd tegen Cambuur proeft naar meer bij de Groningers. Een goed resultaat is dan ook meer dan welkom tegen Sparta.

Sparta Rotterdam:

• Topscorers bij de Spartanen zijn Vito van Crooij en Tobias Lauritsen beide met drie goals.
  • Het nieuwe fenomeen in Rotterdam is vleugelaanvaller Koki Saito.
  • De 21-jarige Japanner wordt gehuurd van het Belgische Lommel en heeft in twee wedstrijden al twee assists gegeven.
  • De ploeg van Maurice Steijn verloor vorige week tegen stadsgenoot Feyenoord met 3-0. Wel wonnen de Rotterdammers overtuigend van Volendam en Go Ahead Eagles. Sparta verloor nipt van Ajax en AZ.

Historie:

• FC Groningen speelde 33 keer eerder op Het Kasteel.
  • Daarvan werden er zeven gewonnen en dertien verloren.
  • Vorig seizoen werd er met 1-1 gelijk gespeeld door een goal van Ngonge.
  • Een jaar eerder won FC Groningen voor het laatst bij Sparta. Toen werd het 3-2 voor de FC, doelpuntenmakers waren Wessel Dammers en Jørgen Strand Larsen schoot twee keer raak.

FC Groningen Live:

• De wedstrijd is zaterdag live te volgen via Radio Noord en de website van RTV Noord. Sparta vs. FC Groningen begint om 16.30 uur.
  • De uitzending van FC Groningen Live start om 16.00 uur.
  • Eric Bats presenteert, Stefan Bleeker doet verslag vanuit het stadion en Paul Zweverink doet de analyse vanuit de studio.
  • De wedstrijd is ook te volgen via een liveblog op de site en in de app.