Indoorconcours Zuidbroek kan niet in Eurohal, bestuur overdonderd

Daan van Geel stuwt Djam over een hindernis
Daan van Geel stuwt Djam over een hindernis © JK Beeld
De organisatie van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen (IICH) is pas op het laatste moment geïnformeerd over de vluchtelingenopvang in de Eurohal in Zuidbroek. De komst van maximaal vijfhonderd mensen dwarsboomt het doorgaan van het paardensportevenement rond Kerst en Oud en Nieuw.
Het bestuur zegt verrast te zijn door de boodschap van de gemeente Midden-Groningen, de Rijksoverheid en hotel Van der Valk als verhuurder van de Eurohal. Aan de andere kant is er ook begrip voor de hulp aan vluchtelingen.

Oproep van voorzitter

De partijen zoeken naar een oplossing om het concours toch door te kunnen laten gaan. Op sociale media wordt boos en gefrustreerd gereageerd op de mededeling.
Voorzitter Aaldert de Vrieze doet een dringend beroep om de frustraties achterwege te laten. 'Het doet onze zaak geen goed als de frustratie afgewenteld wordt op Van der Valk en medewerkers.' De Vrieze heeft voor maandagavond een extra bestuursvergadering belegd.

Voorbereidingen waren al bezig

De voorbereidingen voor het grootste indoor concours van het noorden waren al in volle gang. Op 21 december zouden de eerste paarden in de ring verschijnen.
De Eurohal in Zuidbroek, waar vanaf maandag 500 asielzoekers worden opgevangen
De Eurohal in Zuidbroek, waar vanaf maandag 500 asielzoekers worden opgevangen © Venema Media