Donar blijft na nederlaag in België op nul zeges in oefencampagne

Ronalds Zakis in actie tegen Oldenburg (archief)
Ronalds Zakis in actie tegen Oldenburg (archief) © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben nog altijd geen wedstrijd gewonnen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In België werd ook het zesde oefenduel verloren. De wedstrijd tegen Kangoeroes Basket Mechelen eindigde in 96-85.
Donar verloor eerder in de oefencampagne drie keer van een Duitse club en twee keer van het Engelse Leicester Riders. In Mechelen kon Donar-coach Matthew Otten tegen de Belgische nummer twee van het afgelopen seizoen voor het eerst beschikken over EK-gangers Leon Williams en Olaf Schaftenaar.

Schaftenaar is topscorer bij debuut

Ook zij konden niet voorkomen dat Donar na tien minuten spelen een minimale achterstand had (22-21). Halverwege was het verschil opgelopen tot acht punten (54-46). Na drie kwarten was de thuisploeg nog iets verder uitgelopen (75-63). In het laatste bedrijf liepen de Groningers nog een puntje in.
Olaf Schaftenaar was bij zijn debuut topscorer aan de kant van Donar met veertien punten. Clay Mounce en Charles Callison maakten er elk dertien.

Duel om supercup

Zondag speelt Donar vanaf 15.00 uur een oefenduel in en tegen Antwerpen. Op zaterdag 24 september is de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, in Assen tegen Feyenoord.
Woensdagavond op 28 september speelt Donar, als bekerwinnaar, in Den Bosch om de supercup tegen landskampioen Heroes.