112-nieuws zaterdag 17 september: Schoorsteenbrand in Nieuw-Buinen · Ravage na botsing bij Eenrum

De schoorsteenbrand in Nieuw-Buinen
De schoorsteenbrand in Nieuw-Buinen © Persbureau Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan

21.00: Schoorsteenbrand in Nieuw-Buinen

In een woning aan het Dwarsdiep in Nieuw-Buinen heeft zaterdagavond een schoorsteenbrand gewoed.
De brandweer van Stadskanaal rukte uit met een hoogwerker en een tankautospuit.
Volgens omstanders hebben de bewoners het huis op tijd kunnen verlaten.

16.35: Brandweer rukt uit voor mogelijk gaslek in Stad

De brandweer is zaterdag aan het eind van de middag uitgerukt voor een mogelijk gaslek aan de Mutua Fidesstraat in de stad Groningen.
De brandweer heeft metingen verricht in een woning en de straat is voor de zekerheid afgezet. Er bleek geen lek te zijn, maar de bewoner van het huis is wel voor de zekerheid gecontroleerd door ambulancepersoneel.
De Mutua Fidesstraat werd voor de zekerheid afgezet
De Mutua Fidesstraat werd voor de zekerheid afgezet © AS Media

15.20: Actievoerders op en rond de A7 bij Marum

Op en rond de A7 bij Marum wordt actiegevoerd. Er staan mensen met omgekeerde Nederlandse vlaggen op een viaduct over de snelweg. Een aantal actievoerders zette het verkeer op de snelweg tijdelijk stil door met hun auto's de weg te blokkeren. De actievoerders staan op meerdere viaducten, over de snelweg.
Actievoerders op een viaduct over de snelweg bij Marum
Actievoerders op een viaduct over de snelweg bij Marum © Eigen foto

12.05: Ravage na botsing bij Eenrum

Twee auto's zijn op de kruising van de Dwarsweg en de Hornsterweg bij Eenrum met elkaar in botsing gekomen. De ravage is groot. Een van de wagens is ondersteboven naast de weg terechtgekomen. Volgens een 112-fotograaf zijn er twee mensen naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval bij Eenrum
Hulpdiensten op de plek van het ongeval bij Eenrum © ProNews

10.40: 38-jarige Delfzijlster aangehouden na achtervolging

Een 38-jarige man uit Delfzijl is vrijdagavond aangehouden na een achtervolging door de politie, die eindigde op de Zwet in Delfzijl. Dat meldt de politie. De man stond onnodig stil op een pechhaven langs de N33 bij Noordbroek. Een wegbeheerder wilde hem een bekeuring geven. De man was het daar niet mee eens en reed weg.
Gealarmeerde agenten zagen de man rijden en zetten hem uiteindelijk aan de kant, door de weg met politiewagen te blokkeren. Nadat een van de agenten uitstapte begon de man weer te rijden en raakte de deur van de auto. De agenten trokken vervolgens hun wapen, waarna de verdachte stopte en aangehouden werd.