Alex rent door alle straten van Groningen

Alex van Ginneken vlak voordat hij begint aan de laatste zeven straten
Alex van Ginneken vlak voordat hij begint aan de laatste zeven straten © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Alex van Ginneken heeft een doel: alle straten van de gemeente Groningen doorrennen. Vandaag staan er zeven straten op het programma. Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer zoekt hem op.
Het begon als een alternatief voor hardloopevenementen in de coronaperiode. ‘Er waren weinig leuke evenementen in die periode. Toen heb ik besloten om alle straten van de gemeente Groningen door te rennen,’ vertelt Van Ginneken.
Vandaag staan de laatste zeven (van de 2.075) straten voor Van Ginneken op het programma. De laatste kilometers loopt hij door de binnenstad van Groningen, samen met andere enthousiastelingen.
‘Wat nou als er weer een straat bij komt?’, vraagt Niemeijer. Van Ginneken moet lachen: ‘Wat dat betreft is deze uitdaging nooit echt af. Sinds de dag dat ik hiermee ben begonnen is er inmiddels één straat bijgekomen. Die hebben we toen direct maar meegepakt.’
Dan is het zover. Niemeijer geeft het startschot: ‘3… 2… 1…’ en het gezelschap rent weg.

Dit en meer…

Dit en meer kun je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18:00 uur ieder half uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct:
Expeditie Grunnen