Teleurstellende WK-tijdrit voor Mollema: 'Het viel heel erg tegen'

Bauke Mollema tijdens de tijdrit op het WK
Bauke Mollema tijdens de tijdrit op het WK © ANP
Wielrenner Bauke Mollema is bij het WK tijdrijden in Australië teleurstellend 25ste geworden. Mollema kwam er geen moment aan te pas op het 34,2 kilometer lange parkoers.
Mollema werd onderweg ingehaald door de Zwitser Stefan Küng, die tweede werd. De regenboogtrui was verrassend voor de Noor Tobias Foss van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, die niet tot de favorieten behoorde. De Belg Remco Evenepoel werd derde. Daan Hoole, ploeggenoot van Mollema bij Trek-Segafredo, was op plaats 23 de beste Nederlander.

'Gewoon een slechte tijdrit'

'Het viel heel erg tegen, dit was gewoon een slechte tijdrit', reageerde Mollema na afloop voor de camera van de NOS. Hij tast in het duister over de oorzaak. 'Ik voelde me goed deze week, heb ook goede trainingen gedaan op de tijdritfiets. Voor de start voelde ik me ook prima. Het begin voelde ook nog wel goed aan, maar daarna kon ik eigenlijk niet meer versnellen.'

Tot het WK goede tijdritten

Mollema is zich sinds dit jaar meer gaan toeleggen op het tijdrijden. Hij veroverde in Emmen de nationale titel door oud-wereldkampioen en vice-Olympisch kampioen Tom Dumoulin te verslaan. In de Tour de France sloot hij beide tijdritten af als respectievelijk negende en zesde. De slottijdrit in de Giro d'Italia beëindigde Mollema als vierde. Op het WK lukte het de renner uit Zuidhorn niet daar een passend vervolg aan te geven.

Nog twee WK-wedstrijden

Mollema rijdt komende week nog de mixed relay en de wegwedstrijd.
Het WK tijdrijden wordt sinds 1994 georganiseerd. Nederland won sindsdien vier medailles: Tom Dumoulin pakte de titel in 2017, zilver in 2018 en brons in 2014. Stef Clement veroverde in 2007 brons.