Donar verliest ook zevende oefenduel

Donar-coach Matthew Otten op archiefbeeld
Donar-coach Matthew Otten op archiefbeeld © JK Beeld
Het is Donar niet gelukt om in de voorbereiding te winnen van een buitenlandse tegenstander. Met nog één wedstrijd te gaan in de oefencampagne staat de teller op zeven nederlagen en nul zeges. In België werd zondagmiddag ook verloren van Telenet Giants Antwerp (90-82).
Donar verloor eerder drie keer van een Duitse tegenstander (EWE Baskets Oldenburg, Rasta Vechta en Eisbären Bremerhaven), twee keer van het Engelse Leicester Riders en afgelopen vrijdag van het Belgische Kangoeroes Basket Mechelen. De laatste buitenlandse tegenstander in de voorbereiding stond deze zondag op het programma.

Donar beter tot vierde kwart

Aanvankelijk speelde de ploeg van coach Matthew Otten, die sinds dit weekend pas kon beschikken over EK-gangers Leon Williams en Olaf Schaftenaar, goed in Antwerpen. Na tien minuten spelen stond het 25-31. Halverwege was de voorsprong teruggelopen tot twee punten in Gronings voordeel (48-50), maar in het derde kwart liepen de Groningers opnieuw uit (64-71). In het laatste bedrijf ging het helemaal mis voor Donar. De thuisploeg maakte 26 punten tegenover elf voor de Groningers.

Positieve noot

Toch hadden de Groningers op de meeste fronten betere cijfers dan de Belgen. Donar pakte meer rebounds, had meer assists en meer steals, maar moest het vooral afleggen qua schotpercentage. Charles Callison was topscorer bij Donar met negentien punten. Vernon Taylor en Clay Mounce maakten elk dertien punten.

Nog één oefenduel voor de supercup

Op zaterdag 24 september is de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, in Assen tegen Feyenoord. Op woensdagavond 28 september speelt Donar als bekerwinnaar in Den Bosch om de supercup tegen landskampioen Heroes.